Gemeente Vlaardingen


Proef 'verhuur fietsenstallingen' geslaagd
20 januari 2005

Fietsenstalling Achtenveertig bewoners toonden belangstelling voor een plekje in één van de zes buurtfietsenstallingen, die de gemeente bij wijze van proef heeft gekocht. Er was plaats voor dertig, dus sommigen werden teleurgesteld. Toch zal de gemeente het waarschijnlijk bij deze zes stallingen houden.

De proef met het verhuren van fietsenstallingen werd aangekondigd in het Gemeentelijke Verkeers- en Vervoerplan als maatregel om het fietsgebruik te stimuleren. In oude stadswijken bleek namelijk diefstal en vandalisme van op straat gestalde fietsen een probleem. Als er meer animo voor de stallingen was geweest, had de gemeente de mogelijkheid willen bekijken om er meer aan te kopen. Nu wordt deze mogelijkheid waarschijnlijk pas in 2006 opnieuw bekeken.

Er is gekozen voor een verdeling van stallingen waardoor de beschikbare plekken optimaal worden benut. Vooral in Oostwijk blijkt de behoefte aan fietsenstallingen groot; er zijn locaties geselecteerd aan de Binnensingel, de Eendrachtstraat, de 2e Van Leyden Gaelstraat en de Schiedamseweg. De andere twee stallingen komen in het Centrum: aan de Broekweg en op de Dayer.
Voor de plaatsing is een procedure gestart; naar verwachting staan de stallingen er in maart.