Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Stadsdeel Oud-West opent tweede Voorschool voor kinderen vanaf tweeënhalf jaar

Op donderdag 20 januari aanstaande opent stadsdeelvoorzitter Saranna Maureau om 8.30 uur de Voorschool 'Annie M.G. Schmidt' in de Pieter Langendijkstraat 44., een samenwerking tussen de openbare basisschool 'Annie M.G. Schmidt' en de twee peuterspeelzalen 't Vondeltje en Wiplala van welzijnsorganisatie Combiwel. Na de Voorschool `Martin Luther King' is dit de tweede Voorschool in Oud-West. Het stadsdeel streeft ernaar dat alle kinderen in de buurt de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Daarom zullen alle zes basisscholen in het stadsdeel in de nabije toekomst een voorschoolse voorziening bieden.

Feestelijke overgang

Beide peuterspeelzalen nemen op donderdag 20 januari hun intrek in de school. Voor de komst van de peuters zijn de lokalen verbouwd. De kinderen van beide peuterspeelzalen zullen donderdagochtend in optocht naar hun nieuwe onderkomen lopen en worden aan de poort verwelkomd door stadsdeelvoorzitter Saranna Maureau. Vervolgens wordt met een feestelijk tintje de Voorschool 'Annie M.G. Schmidt' officieel geopend.

Alvast wennen aan de basisschool

De Voorschool is bedoeld voor kinderen van tweeënhalf tot zes jaar en combineert een peuterspeelzaal met een basisschool. De peutergroepen en de eerste groepen van de basisschool maken gebruik van hetzelfde lesprogramma. De kinderen leren dagelijks nieuwe woorden en worden begeleid in hun (taal)ontwikkeling. Ook bevindt de peuterspeelzaal zich in de basisschool. Dit maakt voor de kinderen de overgang van de peuterspeelzaal naar de school gemakkelijker.

Een goed begin voor kinderen én ouders

De Voorschool betrekt ouders nauw bij de ontwikkeling van hun kind en organiseert regelmatig activiteiten voor de ouders, zoals koffieochtenden en themabijeenkomsten met informatie over het lesprogramma. Deze activiteiten vinden plaats in de nieuwe ouderkamer. Alle ouders van de school kunnen hiervan gebruik maken. Zo heeft de Voorschool meerwaarde voor de hele school.

Aanmelding en informatie

Ouders kunnen hun kind vanaf één jaar bij de Voorschool aanmelden via Combiwel, de welzijnsorganisatie die de Voorschool in Oud-West beheert. De medewerkers van Combiwel verzorgen de plaatsing van de kinderen en zijn bereikbaar op telefoon (020) 575 47 00.

Ouders die meer willen weten over de Voorschool kunnen contact opnemen met de Voorschoolcoördinatoren.

Voorschool `Annie M.G. Schmidt'
Pieter Langendijkstraat 44
1054 ZB Amsterdam
telefoon (020) 618 29 88

Voorschool `Martin Luther King'
Nicolaas Beetsstraat 39-40
1053 RM Amsterdam
telefoon (020) 612 76 13