Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Presentatie ontwerp nieuw Bijlmer Sportcentrum
20 januari 2005

In de vergadering van de raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling op dinsdag 18 januari 2005 werd het Voorlopig ontwerp Nieuw Bijlmer Sportcentrum gepresenteerd. De vergadering van de commissie werd gehouden in de raadzaal van het stadsdeelkantoor, Bijlmerdreef 101 en begon om 20.00 uur. De presentatie van het ontwerp van het nieuwe Bijlmersportcentrum stond op de agenda om ongeveer 21.15 uur.

In oktober 2003 heeft de stadsdeelraad het definitieve programma van eisen vastgesteld voor een goed en modern sportcentrum aan het Anton de Komplein.
Voor de begeleiding van de ontwikkeling van het nieuwe sportcentrum is daarop een projectgroep en een stuurgroep gevormd. Inmiddels is de ontwerpfase zover gevorderd dat het voorlopig ontwerp aan de raadsleden in de commissie kan worden getoond. Hierna kan verder worden gewerkt aan het definitieve ontwerp, waarna de besluitvorming in de stadsdeelraad plaatsvindt.

Het nieuwe sportcentrum krijgt de plaats die het verdient aan het Anton de Komplein; een plein dat het stadshart van Zuidoost gaat vormen. Want niet alleen het nieuwe sportcentrum, maar ook het nieuwe stadsdeelkantoor en het cultuurgebouw voor Zuidoost krijgen daar een plaats.