Gemeente Ambt Montfort


20 en 27 januari informatieavonden energiebesparing voor ondernemers

Op de donderdagen 20 en 27 januari vinden in Partycenter Den Zwarten Berg, Postweg 1 in Posterholt vanaf 19.30 uur informatieavonden plaats voor ondernemers over energiebesparing. De informatieavonden wordt georganiseerd door de gemeente Ambt Montfort in samenwerking met de LLTB afdeling Land van Montfort en de ondernemersverenigingen van Montfort, Posterholt en St. Odiliënberg. Centraal staat de nieuwe milieuwetgeving energie en de verplichting voor ondernemers om bij een bepaald energieverbruik een onderzoek te laten verrichten naar energiebesparende maatregelen.

Zon onderzoek, een energiescan genaamd, is echter niet alleen interessant voor bedrijven die volgens de wet verplicht zijn om een energiescan uit te voeren. Elk bedrijf kan kosten op de energienota besparen door te laten onderzoeken waar besparingen mogelijk zijn.

Tijdens de informatieavond vertellen vier bedrijven uit onze gemeente hoe een energiescan in zn werk gaat en wat het hen heeft opgeleverd. Bekeken wordt hoe door een gezamenlijke aanpak, kosten bespaard kunnen worden op de energiescans. De gezamenlijke aanpak levert een dubbele kostenbesparing op: enerzijds wordt het onderzoek goedkoper uitgevoerd, anderzijds stelt de energiescan maatregelen voor waarmee u uw energienota op termijn kunt verlagen. Last but not least wint het milieu, omdat we door energiebesparing meewerken aan de verbetering van het klimaat.

Tijdens de eerste informatieavond, donderdag 20 januari, staan de agrarische bedrijven centraal. De tweede avond is met name gericht op de overige ondernemingen binnen onze gemeente. Alle ondernemers in onze gemeente hebben een persoonlijke uitnodiging voor één van de avonden ontvangen. Mocht u echter verhinderd zijn op de betreffende avond, dan bent u van harte welkom op de andere informatieavond. Het is immers de moeite waard om na te gaan hoe uw bedrijf aan de milieuwetgeving kan voldoen én tevens op de energienota kan besparen.