United Services Group

persbericht

Nieuw automatiseringssysteem USG kent succesvolle start Jaarlijkse besparing loopt op naar circa 20 miljoen euro

Almere, 20 januari 2005. United Services Group N.V. deelt mede dat het nieuwe automatiseringssysteem voor de uitzend- en detacheringsactiviteiten in Nederland succesvol en volgens planning is geïmplementeerd bij Ad Rem, werkmaatschappij van de divisie United Office Services.

Na de overname van Start in 2002 werd begin 2004 voor één uniform automatiseringssysteem gekozen: het Flex Management System. FMS biedt meer functionaliteiten dan de tot dusver gebruikte systemen, het maakt gebruik van de gangbare internetstandaarden en is als standaardapplicatie eenvoudig uit te breiden met aanvullend maatwerk. Daardoor kan aanzienlijk worden bespaard op exploitatie-, beheers- en onderhoudskosten en zal de commerciële slagvaardigheid toenemen. Door deze keuze voor één automatiseringssysteem voor de uitzend- en detacheringsactiviteiten in Nederland is fysieke samenvoeging van de kantoren te Gouda en Almere mogelijk gemaakt. In de loop van 2005 zullen alle backoffice-activiteiten voor Nederland vanuit het kantoor te Almere worden verricht en zal het voormalige hoofdkantoor van Start te Gouda worden gesloten.

Na een periode van uitgebreid testen en tailormade aanpassingen is op 10 januari 2005 Ad Rem Uitzendbureau als eerste werkmaatschappij van United Services Group live gegaan met het FMS automatiseringssysteem, wat zowel de frontoffice als belangrijke backoffice-applicaties bevat. De enorme inspanning, die zowel door de medewerkers van de diverse labels als die van de backoffice is geleverd, heeft zich meer dan uitbetaald door dit eerste succes. Het bestuur is de betrokkenen dan ook zeer erkentelijk.

De verdere uitrol van het FMS-systeem, bij de andere tien uitzend/-detacheringsorganisaties van United Services Group in Nederland, zal volgens planning plaatsvinden en eind oktober 2005 zijn afgerond. De verwachte eerder gemelde jaarlijkse besparing op de backofficekosten van 18 miljoen euro vanaf 2006 zal naar het zich laat aanzien oplopen naar circa 20 miljoen euro.

Profiel United Services Group
United Services Group is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen en customer care-services. De aandelen United Services Group staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam. Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique, Start, Secretary Plus en Technicum (uitzending & detachering), United Restart (loopbaaninterventie, reïntegratie en jobcoaching), United Capacity, United Technical Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), Luzac College en InterCollege (opleidingen) en Telecom Direct en Call-IT (customer contact-centers), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden.

De Executive Board
United Services Group N.V.

Voor nadere informatie:

1

De heer Ron Icke RA Telefoon: +31 (0)36 529 95 05 De heer Leo W. Houwen Telefoon: +31 (0)36 529 95 07

Zoeksymbolen USG
Reuters UINT.AS
Bloomberg UNINA

Zie ook onze website: www.unitedservicesgroup.nl


2


---- --