Ingezonden persbericht


Persbericht

Plantronics boekt record omzet in derde kwartaal boekjaar 2005

Hoofddorp, 20 januari 2005 --- Plantronics Inc., (NYSE: PLT) heeft in het derde kwartaal van boekjaar 2005 een record omzet geboekt. De omzet nam in het verslagkwartaal met circa 40 procent toe tot $150,6 miljoen, tegen $107,6 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De bruto winst nam toe tot $31,8 miljoen, tegen $23,8 miljoen in het derde kwartaal van boekjaar 2004. De netto winst kwam uit op 24,4 miljoen, tegen een netto winst van $17,6 miljoen in het overeenkomstige kwartaal een jaar eerder. De winst per aandeel steeg met circa 30 procent tot $0,48, tegen $0,37 in het derde kwartaal vorig jaar.

Ken Kannappan, president en CEO, zei over de kwartaalcijfers: "De resultaten waren in overeenstemming met de op 19 oktober uitgesproken verwachting. Die voorzag in een omzet van $147 tot $152 miljoen en een winst per aandeel van $0,45 tot $0,48. Zoals verwacht hebben de nieuwe game-producten aanzienlijk bijgedragen aan de opnieuw toegenomen omzet. Dat geldt ook voor draadloze headsets voor kantooromgeving en mobiele toepassing."

"De vraag naar headsets is toegenomen in diverse sectoren, zoals draadloos en entertainment - wat wordt geïllustreerd door de met 40 procent toegenomen omzet. De omzet afkomstig van kantoor- en contactcenterproducten was $92,5 miljoen, 38 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In vergelijking met het derde kwartaal van het vorig boekjaar nam de omzet van de CS50 en CS60 draadloze headsets voor toepassing op kantoor met $15 miljoen toe. Op jaarbasis is die omzet nu goed voor ongeveer $75 miljoen," zei Kannappan. De groei is evenredig verdeeld over de verschillende geografische markten, en komt voornamelijk voort uit toepassing van draadloze headsets voor zakelijk gebruik alsmede het succes van de SupraPlus.

Tijdens de onlangs in Las Vegas gehouden International Consumer Electronics Show (CES) trok Plantronics de aandacht vanwege innovatief design en technologische voorsprong. Plantronics was de enige headsetfabrikant die een 'Best of Innovation' onderscheiding in de wacht sleepte. "We zijn ingenomen met de waardering die onze nieuwe Bluetooth headset, de L510S, heeft ondervonden. Het is het eerste draadloze product dat een pretje is om te dragen. Vederlicht, comfortabel, stabiel en fraai vormgegeven. Makkelijk te gebruiken met een Bluetooth mobiele telefoon, of met een vaste telefoon. We verwachten hem te kunnen leveren in het komend voorjaar," aldus Kannappan.

Barbara Scherer, de CFO zegt: "Onze voorraad is aanmerkelijk toegenomen in dit kwartaal, hoewel de omloopsnelheid daalde tot 3,7."

Vooruitzichten

De hieronder uitgesproken verwachtingen kunnen afwijken van de uiteindelijke resultaten.

Plantronics zegt thans voorzichtig optimistisch te zijn over de economische ontwikkelingen en de vraag naar haar producten.

Op grond daarvan voorspelt Plantronics voor het vierde kwartaal van boekjaar 2005 een omzet van $140-$145 miljoen. Een lichte afname in vergelijking met het derde kwartaal, gebaseerd op seizoensinvloeden in gaming- en mobiele producten, die deels wordt gecompenseerd door groei bij de kantoor- en contactcenterproducten. De verwachting is dat de omzetgroei zal uitkomen op 15 tot 19 procent in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. Met een omzet van deze orde van grootte zal de jaaromzet uitkomen op $552 tot $557 miljoen, tegen $417 miljoen in boekjaar 2004. De winst per aandeel in het vierde kwartaal zal liggen tussen $0,45 en $0,49 voor belasting.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon / mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 4000 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,...." Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 18 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners. Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.

Margriet Luttikhuizen

t: 00 31 (20) 421 05 65

e: Margriet@l-dj.nl