Chantal Janzen hoofdrol in musical Beauty and the Beast

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 20-01-2005 09:08

Amsterdam, 20 januari 2005

CHANTAL JANZEN HOOFDROL IN MUSICAL BEAUTY AND THE BEAST

Chantal Janzen gaat de rol van Belle spelen in de musical Beauty and the Beast. Deze musical is een co-productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatricals. Chantal heeft de afgelopen weken verschillende audities gedaan voor deze zwaar bevochten rol. Ze voldeed volgens de Amerikaanse regisseur Glenn Casale helemaal aan het beeld dat Belle moet uitstralen in het betoverende liefdesavontuur dat Beauty and the Beast is. Regisseur Casale: 'Belle is een prachtige intelligente vrouw. Een sterke persoonlijkheid, ze is anders dan de mensen in haar omgeving. Net zoals het Beest.'
Er wordt op dit moment nog gezocht naar de invulling van de rol van het Beest.

Chantal Janzen is momenteel te zien in de musical Crazy For You. Ze speelt daarin een ensemblerol en ze is de understudy van hoofdrolspeelster Joke de Kruijf.
Daarvoor vervulde Chantal hoofdrollen in de musicals Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Saturday Night Fever en 42nd Street. Ook speelde ze in enkele films, waaronder De Dominee, Feestje, Fighting Fish en Volle Maan.

Het is de eerste keer dat Joop van den Ende Theaterproducties een reizende voorstelling maakt van een Disney-musical. De teksten zijn van Howard Ashman en Tim Rice en de muziek is van Alan Menken. Martine Bijl is verantwoordelijk voor de vertaling. De voorstelling, die gaat over innerlijke en uiterlijke schoonheid, kenmerkt zich door een extravagant toneelbeeld waarin met name de kostuums een belangrijke rol zullen spelen.

Op 2 oktober 2005 is de Nederlandse première gepland in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop zal medio april openen.

23)24) Noot voor de redactie/