Gemeente Weert

20 januari 2005

GEMEENTE NEEMT INITIATIEF IN BESTRIJDING DUIVENOVERLAST

De gemeente Weert gaat de aanpak coördineren van bestrijding van duivenoverlast in de binnenstad. Enkele vastgoedbeheerders verzochten de gemeente deze coördinerende rol op te pakken, omdat eigenaren van vastgoed het duivenprobleem zelfstandig niet opgelost kunnen krijgen.

De gemeente heeft een inventarisatie laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Dit bedrijf adviseert een gezamenlijke aanpak van de overlast voor een duurzaam resultaat in geheel Weert.

De gemeente roept exploitanten en bedrijven die overlast van duiven ervaren op zich schriftelijk te melden bij de afdeling Onderhoud Openbare Ruimte (Gemeente Weert, afdeling OOR, postbus 950, 6000 AZ Weert). Zo kan de overlast in kaart worden gebracht en kan men zich opgeven voor deelname aan de aanpak van de problemen. De gemeente heeft inmiddels verschillende vastgoedbeheerders gevraagd te participeren, maar tot heden hebben slechts twee beheerders positief gereageerd. Bij deelname van meer exploitanten en bedrijven kan de duivenoverlast dit jaar nog worden aangepakt.

2005.007 FS


---- --