Ingezonden persbericht

Nieuwe site voor nieuws en vacatures in voedingssector

FoodHolland maakt het manager, marketeer en onderzoeker makkelijker

WAGENINGEN, 20050120 -- 20 januari wordt een nieuwe website gelanceerd voor de voedingssector: FoodHolland. Organisaties en bedrijven rond de voedingsmiddelenindustrie die snel een overzicht willen hebben van innovatief nieuws of vacatures op hun vakgebied kunnen voortaan terecht op www.foodholland.nl. Het aanbod in berichten wordt drie keer per dag geactualiseerd door de redactie.


De FoodHolland-redactie vat alle relevante berichten samen waarbij vooral gelet wordt op innovatieve zaken die voor de voedingssector van belang zijn. Altijd wordt de originele bron vermeld. In het nieuwsarchief zijn al 10.000 nieuwsberichten beschikbaar van de laatste jaren.

Uniek in de nieuwe website is de opdeling in thema's en rubrieken. Er kan bijvoorbeeld snel gezocht worden op nieuws over supermarkten of over gezondheid, vacatures op gebied van voedselveiligheid of achtergronddossiers over kwaliteitssystemen of biologische voeding.
Bezoekers kunnen binnen nieuws ook zoeken op genre. Zo vindt de R&D manager snel interessante technische innovaties (Technologie), zal de marketeer eerst kijken naar nieuwe markt-ideeëën en afzetlanden (Markt), vindt de verkoper zinvolle bedrijfsgegevens en omzetcijfers (Bedrijfsinformatie), is nieuwe regelgeving overzichtelijker gerangschikt (Wetgeving) en vindt de wetenschapper nieuwe resultaten van collega's (Onderzoek).

De vacaturebank is gespecialiseerd op banen in de voedingsmiddelensector en biedt werkzoekenden de mogelijkheid snel een overzicht te krijgen. Werkgevers bereiken met hun vacatures op FoodHolland een zeer specifiek en gemotiveerd publiek.

Naast de website levert FoodHolland aan bedrijven een op maat gesneden selectie van samengevatte artikelen uit binnen- en buitenland. Die kan worden aangeboden zoals het bedrijf het graag heeft: continu of projectmatig, per e-mail aan specifieke medewerkers of geschikt gemaakt voor internet of intranet. Vergeleken met een knipseldienst levert de FoodHolland redactie veel meer maatwerk: er wordt speciaal voor de klant gezocht door medewerkers met kennis van de voedingsindustrie en berichten worden kort samengevat.

FoodHolland is een initiatief van AgriHolland B.V., een onafhankelijke organisatie in Wageningen. Vanaf 1998 is met veel succes de website www.agriholland.nl opgebouwd, waarin innovatie in de agrosector, agribusiness, groene ruimte en voedingsmiddelenindustrie centraal staan. Inmiddels kent de website maandelijks 200.000 bezoeken (1,3 miljoen hits). De gespecialiseerde vacaturebank heeft zich bewezen als een uiterst waardevol medium voor arbeidsmarktcommunicatie.

Gelet op de toename van kennis en berichten op het gebied van voeding en de daarbij behorende specialismen is besloten om www.foodholland.nl op te zetten. Op FoodHolland vindt men informatie voor de keten vanaf het boerenerf tot in de supermarkt. De website AgriHolland zal zich meer gaan specialiseren op het agrarische deel van de keten.




Ingezonden persbericht