Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht
De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht

B&W akkoord met inzet op leefbare en veilige wijken

Het gemeentebestuur van Dordrecht werkt aan een leefbare stad. Hoe dit gebeurt, staat in de wijkschetsen en de wijkjaarprogramma's voor de elf Dordtse wijken waarmee het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd én in de tussentijdse evaluatie van de wijkencampagnes.

Wijkschetsen en wijkjaarplannen
De wijkschets en het wijkjaarprogramma staan vervat in één uitgave per wijk. De wijkschetsen worden elke vier jaar opgesteld en zijn de basis voor de wijkjaarplannen in de komende drie jaren (2005 -2008). Welke inzet nodig is in de wijken, is bepaald door het gemeentelijke wijkmanagementteam (wijk-mt) in samenwerking met partners in de wijk en op basis van onderzoeksgegevens, zoals de monitor Leefbaarheid en Veiligheid. Door het wijkgerichte werken worden activiteiten en plannen zo goed mogelijk afgestemd op de noden en de wensen van de wijken.

In de wijkjaarplannen staan projecten in drie categorieën: brede projecten waarbij veel partijen betrokken zijn en waarop het wijk-mt direct stuurt, projecten van sectoren of andere wijkpartners die door deze partijen worden uitgevoerd, maar worden afgestemd met het wijk-mt omdat ze de leefbaarheid beïnvloeden en reguliere gemeentelijke activiteiten in de wijk. Gereserveerde tijd, geld en middelen garanderen de uitvoering.

Wijkencampagnes
Aan het begin van de collegeperiode is jaarlijks 500.000 euro beschikbaar gesteld voor de wijkencampagnes. Daardoor kan in de wijken jaarlijks extra worden ingespeeld op wensen van inwoners op de thema's schoon, heel, fleurig en samenleven. Aandachtspunten voor de komende periode is het stimuleren van initiatief bij bewoners en het zichtbaarder maken van de campagne-activiteiten. In Gemeentenieuws van 12 januari is hiermee een begin gemaakt met een speciale publicatie over 'schoon, heel en fleurig' in 2005.

De vergadering van de raadscommissie Wonen en Leefbaarheid van 9 februari staat in het teken van de wijkplannen. Deze zijn te vinden op www.dordrecht.nl in de rubriek 'Wijken'.

Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht