Ingezonden persbericht

Video conferencing award naar het Nederlandse Ex'ovision

BRIGHTON, AUSTERLITZ, 20050120 -- Het Nederlandse, door Eckart Wintzen opgerichte, bedrijf Ex'ovision heeft de VC Insight editor's choice award ontvangen in de categorie 'Ten Best Videoconferencing Endpoints of the Year 2004'. VC Insight is een toonaangevende bron op het gebied van video communicatie. Ex'ovision ontvangt de award omdat ze met de Eye Catcher 3.0 de uitdaging zijn aangegaan om met de traditionele wijze waarop video conferentie werkt af te rekenen. Ex'ovision zet het menselijke aspect van communicatie voorop en ontwikkelde een apparaat waarmee, middels een gepatenteerde techniek, echt oog contact mogelijk is; de sleutel voor non-verbale communicatie.


Het toekennen van deze award onderstreept dat Ex'ovision met deze nieuwe ontwikkeling een serieus alternatief brengt voor de produkten van de gevestigde marktspelers zoals Sony, Polycom en Tandberg.

De Eye Catcher is een revolutionaire vinding, die volledig aansluit bij de manier waarop mensen het beste met elkaar communiceren: oog in oog. Wie voor het eerst kennismaakt met de Eye Catcher staat verbluft. Het voelt zo natuurlijk aan, het is alsof de gesprekspartner aanwezig is, zelfs als hij of zij zich aan de andere kant van de aardbol bevindt. Dat is erg interessant voor zakenmensen die elkaar over gevoelige onderwerpen en belangrijke deals recht in de ogen willen kijken. Het systeem is zeer eenvoudig te bedienen en het past gewoon op het bureau. Je belt dus vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Ook zijn het formaat van het scherm en de kwaliteit van audio en video zó gekozen, dat een levensecht gevoel ontstaat.

Ex'ovision directeur Pieter Peletier voorspelt een goede toekomst voor video communicatie. Peletier: '...De techniek is nu in staat om goede kwaliteit video te leveren en de benodigde bandbreedte is in toenemende mate betaalbaar en beschikbaar. Nu wij er ook in slagen met de Eye Catcher een produkt in de markt te zetten waarmee mensen voor hun gevoel op een natuurlijke manier communiceren, zal dat de acceptatie van video communicatie geweldig stimuleren...'

Videocommunicatie is niet nieuw; er werd al vóór de Tweede Wereldoorlog met beeldtelefonie geëxperimenteerd. Sinds de opkomst van de pc en breedband bestaan er diverse systemen waarmee mensen elkaar op afstand kunnen zien en horen. Geen van deze systemen benadert echter de kwaliteit en het gevoel van fysieke presentie. Een beeldscherm met webcam heeft als nadeel dat je altijd naar de afbeelding van je gesprekspartner kijkt en dus niet in het cameraatje dat jou opneemt. Echt oogcontact is hierdoor niet mogelijk. Videoconferencing vergt een aparte conferentieruimte, creëert afstand tot camera en scherm en biedt ook geen oogcontact. Bij deze traditionele videocommunicatiemiddelen ontbeert de intermenselijke emotionele component. De Eye Catcher is op dit moment het enige apparaat ter wereld dat het fysieke contact van mens tot mens benadert, omdat de gesprekspartners elkaar recht in de ogen kunnen kijken. Oogcontact is essentieel voor communicatie tussen mensen.




Ingezonden persbericht