3 e persbericht van donderdag 20 januari 2005

Eindhoven 20-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Autogordelcontroles

Op de Rode Kruislaan en op de Mercuriuslaan zijn donderdag tussen 12.30 en 14.00 uur autogordelcontroles gehouden. Er werden 34 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor het niet handsfree bellen in de auto.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Bakelsedijk zijn donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur 1.157 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 13 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 64 km/u. Ook op de Molenstraat werden 441 voertuigen tussen 13.15 en 15.00 uur op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 16 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 68 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Bergeijk / Valkenswaard: Verdachten aangehouden na diefstal navigatiesysteem

Op de Eindhovenseweg zijn donderdag rond 16.30 uur twee mannen uit Tilburg van 28 en 30 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van een navigatiesysteem uit een auto van een garagebedrijf in Bergeijk eerder die middag. De politie had een melding en een signalement van de auto gekregen waarop de verdachten in Valkenswaard in de kraag gegrepen konden worden. In de auto werd het navigatiesysteem aangetroffen. De beide mannen zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eersel: Motorrijder gaat onderuit

Op de rotonde aan de Eindhovenseweg is donderdag rond 17.15 uur een 43-jarige motorrijder uit Veldhoven de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor viel hij en liep diverse kneuzingen op. Hij is naar het MMC in Veldhoven gebracht.

Neerkant: Jongens aangehouden voor venten zonder vergunning

Op de Pastoor van Erpstraat en de Woltersstraat zijn donderdag rond 14.00 uur twee jongens van zestien uit Helmond aangehouden. Zij worden verdacht van het venten van pennen in Neerkant. De opbrengst zou voor een goed doel zijn. Beide jongens bleken niet in het bezit van een ventvergunning. In totaal werden 22 doosjes met daarin 10 pennen in beslag genomen. Eén van de jongens kon zich niet legitimeren. Het duo is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.