Travel Unie International Nederland N.V.

VAKANTIEMERK ARKE ON ...
VAKANTIEMERK ARKE ONDERSTEUNT ARKE POLLUX BIJ AANKOOP TOPSPEELSTER

Speelsters volleybalteam Arke Pollux houden belactie onder Twentse bedrijven

Enschede, donderdag 20 januari 2005 - Arke Pollux blijft haar Europese ambities nastreven. Het voltallige team volleybalsters startte onlangs een belactie onder Twentse bedrijven om de aankoop van een 'passer loopster' mogelijk te maken. Bij het eerste telefoontje was het al direct raak: vakantiemerk Arke zegde als hoofdsponsor direct een substantieel bedrag toe waarmee zelfs de aankoop van een volleybalster uit Amerika of Brazilië dichterbij komt. Inmiddels hebben ook andere Twentse bedrijven hun bijdrage voor het aantrekken van deze speelster toegezegd.

De dames van volleybalteam Arke Pollux zijn onlangs een belactie onder Twentse bedrijven begonnen om versterking van hun team te realiseren. Door het aantrekken van een goede 'passer loopster' kan Arke Pollux haar Europese ambities nóg sneller dichterbij zien komen. De voorlopige resultaten van de belactie zijn positief, maar nog niet helemaal voldoende om het beoogde doel te bereiken. De eerste die een substantieel bedrag toezegde was hoofdsponsor Arke, het van origine Twentse vakantiemerk van reisconcern TUI Nederland.

Buitenlandse topspeelster
Dankzij de door Arke toegezegde financiële bijdrage kan het bestuur van Stichting Topvolleybal Pollux nu al een aanzet maken tot onderhandelingen met de potentiële 'passer loopster' voor het team van Arke Pollux. Voorzitter Wim Hulleman is gedreven: "Momenteel is het bestuur van Stichting Topvolleybal Pollux in gesprek met een aantal Amerikaanse speelsters en met een Braziliaanse. Het bestuur hoopt deze onderhandelingen op korte termijn af te kunnen ronden, zodat vóór 1 februari aanstaande de selectie versterkt zal zijn met een topspeelster. Het is dus zaak dat Twentse bedrijven snel reageren, want we zijn er nog niet! Dankzij de substantiële bijdrage van onze hoofdsponsor Arke en bijdragen van diverse andere Twentse ondernemingen verwachten wij wel snel te kunnen handelen. We willen immers een topspeelster. Onze volleybaldames gaan dus door met hun belactie. Onze doelstelling om via het bekertoernooi of de competitie weer Europees volleybal voor het komende seizoen binnen te halen, komt zo een stuk dichterbij. Ook bestaat de verwachting dat de concurrentie met de dames van Longa op deze wijze beter kan worden aangegaan". In Oldenzaal, de thuisbasis van Arke Pollux, hoopt men op een kraker, namelijk de finale om het Nederlandse kampioenschap tussen Arke Pollux en Longa.