Beers Bedrijfsauto

Young European Truck Driver

Laatste Scania 4-serie truck verlaat fabriek Scania Nederland


01/24/2005

De laatste Scania 4-serie op de band bij Scania Nederland (klik voor grotere foto) In augustus 1996 liep de eerste door Scania Nederland geproduceerde 4-serie truck van de lijn. Op 20 januari 2005 om 9.10 uur heeft de laatste 4-serie truck voor burgerlijke doeleinden de fabriek verlaten. Ondanks een feestelijk afscheid van de laatste met bloemen versierde truck en gebak voor alle medewerkers, was er toch ook van enige weemoed sprake. De serie is zeer succesvol geweest en in Zwolle zijn er in totaal 160.479 stuks geproduceerd.

De nieuwe R-serie is op 31 maart 2004 wereldwijd geïntroduceerd als het nieuwe programma voor internationale vervoerstoepassingen. In Nederland werd op 23 april 2004 in de Scania fabriek in Zwolle voor het eerst een truck van dit nieuwe type geproduceerd. In het derde kwartaal van 2004 werden de P en de T-serie aan het nieuwe modellenprogramma toegevoegd.

Tijdens de IAA vrachtautotentoonstelling in Hannover in september van vorig jaar ontving Scania de prestigieuze onderscheiding International Truck of the Year 2005 voor de nieuwe R-serie. In het rapport van de jury werd de nadruk gelegd op de sterke eigenschappen van de Scania R-serie, zoals chauffeurscomfort, rij-eigenschappen en een laag brandstofverbruik.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.