Gemeente Goes

Uit de gemeenteraad van 20 januari
Elke maand vindt u op deze pagina een greep uit de besluiten van de gemeenteraad.

1 per inwoner voor Azië
De gemeenteraad heeft 1,-- per inwoner beschikbaar gesteld voor hulpverlening aan de getroffen gebieden in Azië. Het geld wordt besteed aan een wederopbouwproject. Goes sluit zich aan bij een van de projecten van de provincie Zeeland.
Herstructurering Bechstede en herinrichting De Spinne Voor een herstructurering van de Bechstede (gebouwd in ca. 1975) in de Goese Polder heeft de raad het bedrag van bijna vier ton beschikbaar gesteld. In nauw overleg met de bewoners wordt de straat zodanig opnieuw ingericht dat een buurtpleintje ontstaat en worden de bergingen verplaatst van de voorzijde naar de achterzijde van de huizen. Besloten is een voorbereidingskrediet van een ton toe te wijzen aan de rigoureuze herinrichting van winkelcentrum De Spinne en directe omgeving.
Vervanging verkeerslichten ringbaan Oost
Op de Ringbaan Oost ter hoogte van de Louise de Colignylaan en de Noordhoeklaan is het verkeerslichtsysteem aan vervanging toe. Besloten is hier aan te sluiten bij de landelijke aanpak om dit soort kruisingen om te vormen tot duurzaam veilige rotondes. Hiervoor is ruim vier ton beschikbaar gesteld waarvan driekwart al beschikbaar was (vervanging van de verkeerslichten) en uit subsidie voortvloeit.

Vragen over overlast ProRail
Tijdens het vragenuur voor leden van de gemeenteraad stelde raadslid F. Köhlen van GroenLinks vragen over overlast van ProRail op het spoor. Wethouder 't Hart zei dat de Bevelandse gemeenten Reimerswaal, Kapelle en Goes voorzichtig met ProRail omspringen en er nog geen dwangsom is opgelegd omdat volgens de landsadvocaat de juridische risico's groot zijn. De gemeente dringen er wel bij ProRail op aan om bijvoorbeeld zachter te rijden met de goederentreinen om overlast voor de aanwonenden tegen te gaan.