Universiteit van Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

22 december 2004

Brug tussen natuurwetenschappen en maatschappij

Opening Utrecht School of Applied Science

Bij de nieuwe Utrecht School of Applied Science van de Universiteit Utrecht draait het om de toepassing van de natuurwetenschappen. De bètastudent wordt in de masterfase opgeleid voor het bedrijfsleven, het onderwijs of de non-profitorganisaties zonder daarbij de wetenschap uit het oog te verliezen. Andersom kunnen professionals er een uniek promotietraject volgen. De Utrecht School of Applied Science vervult daarmee een unieke brugfunctie tussen de fundamentele natuurwetenschappen en de maatschappij. The Utrecht School of Applied Science wordt feestelijk geopend op donderdag 20 januari 2005.

Utrecht School of Applied Science

Studenten die in hun masterfase geïnteresseerd zijn in de fundamentele natuurwetenschappen (wiskunde & informatica, natuurkunde, scheikunde, biologie, farmacie) en hun toepassingen kunnen voortaan terecht bij de Utrecht School of Applied Science. Ook biedt de Utrecht School of Applied Science aan afgestudeerde bèta's uit het bedrijfsleven een promotietraject op het snijvlak van fundamenteel onderzoek en toepassingen. "Studenten willen meer toepassingsgerichtheid in hun opleiding terugzien. En het bedrijfsleven zit enorm te springen om bèta's die net iets meer weten over werken in een commerciële omgeving" aldus prof.dr. Arie Verkleij, projectleider van Utrecht School of Applied Science. Alle masterprogramma's hebben hetzelfde stramien, namelijk: één jaar bètadiscipline gecombineerd met één jaar business, education of communication. De Utrecht School of Applied Science is een gezamenlijk initiatief van de Verenigde Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en de Universiteit Utrecht en wordt financieel ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken.

Programma

15.30

Ontvangst

16:00

Welkomstwoord mr. Yvonne C.M.T. van Rooy, voorzitter college van bestuur Universiteit Utrecht.

16:10

Toespraak dr. ir. Colette Alma-Zeestraten, algemeen directeur VNCI.

16:20

Openingsfilm 'Toegepaste Bèta's in Beeld'.

16:30

Forumdiscussie naar aanleiding van de film onder leiding van dr. Victor Winter, coördinator Utrecht School of Applied Science met prof.dr. Arie Verkleij, dr.ir. Colette Alma-Zeestraten, prof.dr. Arie Buijs, docent masterprogramma Science & Productmanagement, prof.dr. Kerst Boersma, voorzitter opleidingsbestuur Science, Education & Communication en oud-studenten Fundamentals of Business & Economics en Science, Education & Communication.

16:50

Openingsceremonie

18:00

Afsluiting

Lokatie: Universiteitscentrum De Uithof, in de aula van de nieuwe Universiteitsbibliotheek, Heidelberglaan 3 te Utrecht.

Nadere informatie

Soleanie Martis, Perscommunicatie Universiteit Utrecht, telefoon (030) 2532411, e-mail s.martis@csc.uu.nl