Digitale Gemeente Houten

Scholenmarkt voor voortgezet onderwijs

woensdag 29 december 2004 - Bron: Gemeente Houten

Donderdag 20 januari 2005 organiseert de gemeente Houten de jaarlijkse Scholenmarkt. Tussen 19.00 en 21.00 uur presenteren ruim twintig instellingen voor voortgezet onderwijs uit de regio zich aan leerlingen uit groep 8 van de basisschool én hun ouders. Veel aankomende brugklassers maken op de Scholenmarkt voor het eerst kennis met het voortgezet onderwijs. De markt speelt zodoende een belangrijke rol bij hun keuze voor een vervolgopleiding. De Scholenmarkt vindt plaats in het Wellantcollege aan de Randhoeve. Leerlingen van basisscholen in Houten zijn inmiddels via de gemeente uitgenodigd. Ook leerlingen van scholen buiten Houten zijn van harte welkom.

Deelnemers aan de Scholenmarkt zijn, naast College De Heemlanden uit Houten, scholen en/of scholengemeenschappen voor vmbo, havo en/of vwo uit Bilthoven, Culemborg, Maartensdijk, Montfoort, Nieuwegein, Utrecht en Zeist. Ook aanwezig zijn Montessorischolen en scholen voor speciaal en agrarisch onderwijs. De Scholenmarkt voorziet in een duidelijke behoefte: vele bezoekers van voorgaande edities spraken hun waardering uit voor het initiatief.

Pieken
Om 20 januari al te grote pieken in het aantal bezoekers te voorkomen, zijn leerlingen van basisscholen ten westen van de spoorlijn in Houten tussen 19.00 en 20.00 uur uitgenodigd; wie ten oosten van het spoor naar school gaat, is van harte welkom van 20.00 tot 21.00 uur. In verband met beperkte parkeerruimte, wordt bezoekers verzocht de auto thuis te laten en op de fiets te komen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).