Ingezonden persbericht

Stichting De Muselaer presenteert 'When Samson met Delilah'

Stichting De Muselaer presenteert in samenwerking met 9 Circles Chamber Theater

AMSTERDAM, 20050107 -- Met When Samson met Delilah geeft Corina van Eijk (artistiek leider van Opera Spanga) haar zoektocht, om middels muziek de complexe dynamiek van de intermenselijke relatie weer te geven, een extra impuls door de rol van Samson te vervangen door een instrumentalist.


De Amerikaan Gil Morgenstern is een violist die in staat is met zijn instrument de menselijkheid van Samson, zijn machteloosheid en zijn sprakeloosheid uitdrukking te geven. Zijn muzikaal uitgedrukte wanhoop lijkt alle wanhoop te overstijgen. De klanken, die zijn instrument voor Samson's liefde vindt, klimmen naar plekken waar de liefde zelden komt.
De mezzo-sopraan Klara Uleman (vaste speelster van de podia in Spanga) verovert hem en ons in dit medogenloze liefdesdrama.
Voor de Amerikaanse componist Bruce Saylor was het een ultieme uitdaging om het werk op deze wijze te bewerken.

De piano in deze voorstellingen wordt bespeeld door Johan Bijhold. -

Na de succesvolle opvoeringen op Broadway in New York was deze korte tournee door Nederland gepland voor het najaar 2004. Ziekte van de fameuze violist Gil Morgenstern dwong ons de voorstellingen te verplaatsen naar 2005. Lang was de haalbaarheid onduidelijk, maar nu kan het op korte termijn toch plaatsvinden.




Ingezonden persbericht