Ingezonden persbericht


Persinformatie | |

EMBARGO tot donderdag 20 januari 2005, 17.00 uur

ICT markt groeit dubbel ten opzichte van Nederlandse economie

Woerden, 20 januari 2005

ICT~Office, de branchevereniging van de IT-, Telecom- en Officebedrijven in Nederland heeft vanavond de omzetcijfers over 2004 bekend gemaakt. De sector laat een groei zien van maar liefst 3,6%. Dit is twee keer zoveel als de groei van de Nederlandse economie in 2004.

Traditiegetrouw zijn in Kasteel de Hooge Vuursche de eerste cijfers van de ICT Marktmonitor bekendgemaakt. In maart zal de negende editie van dit onderzoek, welke samen met onderzoeksbureau Heliview uit Breda tot stand komt, volledig verschijnen.

Tijdens de nieuwjaarsspeech noemt Henk Broeders, voorzitter van ICT~Office, het jaar 2004 als "het jaar waarin een einde is gekomen aan de jarenlange krimp van de ICT sector. Goed gebruik van IT-, Telecom- en Kantoortechnologie zijn essentieel geworden voor onze economie door de technologische innovaties. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de groei van onze sector de groei van de Nederlandse economie overtreft in 2004. De Nederlandse IT-, Telecom- en Officemarkt groeide met 3,6%. Dat is ruim het dubbele van de gemiddelde Nederlandse groei."

Sylvia Roelofs, Algemeen Directeur van ICT~Office is verheugd met de cijfers: "ook voor volgend jaar zijn de perspectieven goed. De verwachting voor 2005 is 4,2%. De groei komt vooral voort uit de IT- en Telecommarkt. De Kantoortechnologiesector groeit minimaal maar, ook daar wordt voor 2005 een groei van 1% verwacht."

De cijfers tonen ook aan dat het aantal werklozen in de sector het afgelopen jaar sterk is gedaald. De zorg is dat de lage instroom van studenten in ICT opleidingen ten opzichte van de aantrekkende vraag naar goede ICT'ers snel weer leidt tot personele tekorten in de sector.

ICT~Office is op 1 januari 2005 ontstaan uit de fusie van Nederland~ICT met Fenit, ICT Telecom en Vifkantec. Lidbedrijven kunnen gebruik maken van de diensten van de stichting ICT Milieu en Werkgeversvereniging ICT. ICT Milieu zamelde ruim 14 miljoen kilo ICT afval in om deze op verantwoorde wijze te verwerken. De werkgeversvereniging zorgde ervoor dat ook deze sector nu zijn eigen bedrijfstakpensioenfonds heeft.

ICT~Office wil met haar nieuwe organisatie nadrukkelijk aan de weg timmeren om de IT-, Telecom en Officebranche, met een totaalomzet van bijna 30 miljard, nog sterker te vertegenwoordigen.

|Persinformatie  |
ICT~Office is de branchevereniging van IT-, Telecom-, en Officebedrijven in Nederland. ICT~Office behartigt de economische belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die 28 miljard Euro omzet en ruim 225.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé woordvoerder van de Nederlandse ICT en Office-sector. De leden kunnen gebruik maken van de diensten van de stichting ICT Milieu en Werkgeversvereniging ICT (ICK-CAO).

De brancheverenigingen Nederland~ICT, Fenit, ICT~Telecom en VIFKANTEC zijn per 1 januari 2005 gefuseerd in één nieuwe vereniging: ICT~Office.

Noot aan de redactie (