Ingezonden persbericht


Prijsuitreiking 'Kunst voor molens" in Zwolle

Hierbij nodig ik u van harte uit voor de prijsuitreiking van het project "Kunst voor Molens", op donderdag 20 januari om 16.00 uur in de oliemolen de Passiebloem in Zwolle. Er zijn ruim 40 prachtige kunstwerken binnengekomen en het is aan de jury, onder leiding van Monique Somers, om uit alle inzendingen de winnaar aan te wijzen. Er zijn onder andere etsen, foto's, maquettes, aquarellen en tekeningen binnengekomen. De kunstwerken zullen tijdens de prijsuitreiking te zien zijn.

"Kunst voor Molens" is een landelijk project van de 12 provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu. Door middel van deze wedstrijd is op een verrassende manier aandacht gevraagd voor windenergie.

De prijsuitreiking wordt gehouden in oliemolen de Passiebloem, Vondelkade 175, 8023 AD te Zwolle (schuin tegenover het voetbalstadion van FC Zwolle). Een zeer passende locatie om over de nabije en verdere toekomst van windenergie te praten.

Vanaf 15.30 uur staat de koffie en thee klaar. Van 16.00 tot ongeveer 16.30 uur is het officiële gedeelte en de uitreiking wordt afgesloten met een hapje en drankje.

*Onder embargo* geef ik de namen en woonplaatsen van winnaars van de 1e t/m de 5e prijs aan u door:


1e: Dorothee Dijkhuis uit Houten (keramiek object)


2e: Montessorischool uit Heerhugowaard (o.a. gedichten en beschildering windmolen)


3e: Peter Schoof uit Almelo (geluidsfragment)

3e: Peter Pols uit Harderwijk (bewerkte foto)

5e: De heer Sjaarda uit Zwolle (maquette windmolen)

Dit embargo is op donderdag 20 januari 2005 om 17.00 uur opgeheven.

Indien mogelijk zou ik graag willen weten of u deze prijsuitreiking ook gaat bijwonen. Dit kunt u doorgeven via de mail (info@natuurmilieu.nl ) of de telefoon (038) 425 09 60.

Graag tot ziens.

Met vriendelijke groet,

Hetty Bruins
Communicatieadviseur
Stationsweg 3
8011 CZ Zwolle
Tel: 038 425 09 97 (op woensdag afwezig)
E-mail: h.bruins@natuurmilieu.nl bezoek onze site www.natuurmilieu.nl en kijk ook eens op www.kunst4molens.nl