FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Januari

---

Contactdag op FloraHolland een succes

Venlo (persbericht 21 jan. 2005) - Op donderdag 20 januari 2005 vond in de ontmoetingsruimte 'Roos' van FloraHolland vestiging Venlo de tweede Contactdag plaats. Op deze Contactdag stonden in de ontmoetingsruimte de productgroepen roos, chrysant en Santini centraal gepresenteerd op een soort marktplein. Het tijdstip van de Contactdag, eind januari, bleek goed gekozen met het oog op Valentijnsdag.

Zo'n dertig aanvoerders waren met hun producten in een stand van de partij, maar ook elf veredelaars en vermeerderaars van genoemde productgroepen. Een ideale mogelijkheid voor aanvoerders en veredelaars met elkaar in contact te komen. Ook kopers kregen alle gelegenheid om tijdens de klokpauze en na afloop van de veiling met de aanvoerders, veredelaars en vermeerderaars te praten over zaken als aanvoer, trends en verwachtingen.

Inkoper Mathias Swart van Grubbenvorst Flowers op vestiging Venlo gaf aan het een prima initiatief te vinden. "Een goede zaak dat de veiling een dergelijke dag op deze manier invult. Immers wanneer word je de gelegenheid geboden met aanvoerders van je producten te praten over diverse zaken als breedte en diepte van assortiment. Vroeger was die mogelijkheid er toch vaker, dronk je 's morgens koffie met elkaar in de kantine, nu is het contact minder, ook door de ontwikkelingen en de schaalvergroting binnen de branche. En juist het persoonlijke contact is en blijft zo belangrijk. Als je de aanvoerder van je product kent, is dat alleen maar een pluspunt," stelde Swart. Rozenkweker A. Saris, aanwezig met zijn 'Grand Prix' rozen, gaf aan zich hierbij te willen aansluiten. Saris: "De nieuwe ontmoetingsruimte bij de afmijnzaal leent zich uitstekend voor een dergelijk initiatief, kopers zijn in de nabijheid, het is compact en overzichtelijk, je komt snel met elkaar in contact. Een uitgelezen kans dus om met elkaar te netwerken."

Deelname veredelaars en vermeerderaars
Nieuw en uniek aan deze Contactdag was de deelname van de belangrijkste veredelaars en vermeerderaars van genoemde producten. Ook zij waren heel enthousiast over de formule. Normaal gesproken hebben zij voornamelijk contact met de aanvoerders zelf. Nu waren zij in de gelegenheid om inkopers in een informele sfeer te ontmoeten en hun rol in de keten uit te leggen. Diverse veredelaars en vermeerderaars presenteerden ook nieuwe soorten.

Presentatie
De ruim tweehonderd vazen met rozen, chrysanten en Santini in de ontmoetingsruimte 'Roos' en op de balustrade zorgden voor een kleurrijk geheel. Deze presentatie is nog tot en met dinsdag 25 januari aanstaande te bewonderen.


---