Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave vrijdag 21 januari

* VERDACHTE BEKENT TWAALF BEROVINGEN
RIDDERKERK - De recherche van het district Feijenoord - Ridderster heeft met de aanhouding van een 31-jarige man uit Ridderkerk twaalf berovingen opgelost, die de afgelopen tijd zijn gepleegd in Ridderkerk.
Een intensief onderzoek, samen met de wijkpolitie leidde afgelopen dinsdag tot zijn arrestatie. Vanaf half december 2005 tot en met 15 januari jl. is de verdachte bezig geweest en pleegde twaalf berovingen. Hij had het met name voorzien op bejaarde mensen. De verdachte is verslaafd aan verdovende middelen en gebruikte de buit, tasjes met inhoud en portemonnees, om in zijn verslaving te voorzien.
De berovingen vonden plaats in winkelcentrum De Ridderhof, Kamperfoeliestraat, Koninginneweg, Leopoldstraat en Jonkheer van Karnebeekweg. De verdachte rukte in de meeste gevallen op gewelddadige wijze de tas van het slachtoffer weg, waarna hij zich uit de voeten maakte. Daarnaast drong hij ook woningen binnen en gebruikte daarbij een 'smoes'. Dit gebeurde onder andere aan de Geerlaan, Ds Capser van Gendtstraat en de Irisstraat. Meestal ging hij er dan vandoor met een portemonnee. In één geval heeft hij geprobeerd onder bedreiging van een mes de pincode van een pasje te bemachtigen. Dit lukte niet omdat het slachtoffer van de schrik de code niet kon noemen. Bij een andere beroving in een woning werd het slachtoffer omver geduwd toen de bedoelingen van de indringer duidelijk werden, waarna hij er met een portemonnee vandoor ging. De verdachte is gisteren voorgeleid aan de Officier van Justitie, waarna hij in bewaring is gesteld. (De Persofficier van Justitie).


* ZEVENTIEN VERDACHTEN IN ZEDENZAAK EN TWEE ARRESTATIES VOOR

SCHIETPARTIJ.
ROTTERDAM - Rechercheurs van de afdeling Jeugd- en Zedenzaken van district Feijenoord-Ridderster hebben in de afgelopen maand, zeventien jongens in leeftijd variërend van 9 tot 16 jaar en afkomstig uit Rotterdam, aangehouden voor een zedenmisdrijf. Zij worden verdacht van het verkrachten van een 13-jarige meisje, eveneens afkomstig uit Rotterdam.
Het slachtoffer deed in december jl. aangifte van het feit dat zij in de maanden april, mei en oktober van 2004 diverse malen tegen haar wil was misbruikt. Het meisje werd door de verdachten, in wisselende samenstelling, in kelderboxen en een woning gedwongen tot seksuele handelingen en diverse malen verkracht. Acht verdachten zijn in bewaring gesteld, vier verbleven reeds in jeugdinrichtingen en zijn gehoord en twee verdachten worden donderdag voorgeleid. De 9-jarige verdachte kan niet strafrechtelijk worden vervolgd, De Raad van Kinderbescherming is in kennis gesteld. In deze zedenzaak is sprake van een link met de dodelijke steekpartij die 20 december van het vorige jaar plaatsvond op de Beijerlandselaan. Onder de verdachten in deze zedenzaak bevindt zich ook de 16-jarige Rotterdammer, die op 20 december werd aangehouden als hoofdverdachte van de dodelijke steekpartij aan de Beijerlandselaan, waarbij de 15-jarige Fabian om het leven kwam. Als gevolg hiervan zijn diezelfde avond twee bekenden van het slachtoffer verhaal gaan halen bij een woning in Katendrecht, omdat volgens hen daar een betrokkene van de steekpartij zou wonen. Eén van de twee heeft een aantal schoten afgevuurd op een deur van een woning. Op 10 januari zijn twee mannen, 38 en 25 jaar uit Rotterdam, aangehouden. Zij worden verdacht van de schietpartij en hebben inmiddels ieder hun aandeel bekend. De verdachten zijn voorgeleid aan de officier van justitie en in bewaring gesteld.
(Persofficier van Justitie).


* TIEN JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

BRIELLE - Op de Jan Matthijssenlaan is maandag 10 januari jl. een groep van tien jongeren, in leeftijd van 14 tot 16 jaar, afkomstig uit Rozenburg en Rockanje, op heterdaad aangehouden. De groep jongeren had een 16-jarige jongen, afkomstig uit Brielle, naar aanleiding van een al lang slepende ruzie tegen de grond gewerkt en hem geslagen en geschopt. De ruzie die zich via verschillende SMS-berichten had geopenbaard escaleerde op het moment dat het slachtoffer en de groep elkaar toevallig troffen. Een 15-jarige en 17-jarige verdachte, afkomstig uit Rozenburg, werden donderdagmorgen getoetst door rechter-commissaris. Ook de overige verdachten zullen zich binnenkort bij de rechter moeten verantwoorden. (Nadere info - persofficier).


* VERDACHTE TWEE OVERVALLEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van de politie Rotterdam-Rijnmond hebben maandag 10 januari jl. op het Eendrachtsplein een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht twee overvallen te hebben gepleegd. Tijdens de surveillance zagen politiemedewerkers de verdachte lopen. Hij voldeed aan het signalement dat was verspreid naar aanleiding van een overval op een eetcafé aan de Prinses Beatrixlaan op vrijdag 17 december jl. In deze zaak werd een medewerkster door een man bedreigd met een keukenvoorwerp, waarna hij er met een onbekend geldbedrag vandoor ging. Uit onderzoek kwam naar voren dat de verdachte tevens in aanmerking komt voor een overval op een bloemenzaak aan de Oudedijk, die op woensdag 5 januari werd gepleegd. Tijdens deze overval werd een winkelmedewerkster onder bedreiging van een mes gesommeerd om de kassalade te openen. De verdachte ging er ook hier met een onbekend geldbedrag vandoor. Afgelopen vrijdag is de man voorgeleid aan de Officier van Justitie en in bewaring gesteld. De recherche van het district Oost zet het onderzoek voort.

Ochtenduitgave vrijdag 21 januari
district Feijenoord-Ridderster, die een nader onderzoek instelt, is opzoek naar getuigen van deze beroving. De eerste overvaller was een vermoedelijke Marokkaanse jongen in de leeftijd van circa 18 jaar oud, met een normaal postuur, een lengte van 1.80 a 1.85 en kort geknipt zwart haar. De tweede overvaller was een jongen met een Antilliaans uiterlijk, ongeveer 17 jaar oud, een tenger Feijenoord-Ridderster.