Politie Zaanstreek-waterland


11:34 19-JAN-05
LANDSMEER, ZUIDEINDE

Politie zoekt getuigen tasjesroof

De politie is op zoek naar twee fietsers die getuige waren van een tasjesroof bij de bussluis onder het viaduct vorige week vrijdag 14 januari tussen 16.15 en 16.30 uur. De mannen kwamen een 14-jarige jongen uit Landsmeer te hulp toen drie personen probeerden de rugtas van de jongen te stelen. Er ontstaat een worsteling tussen de daders aan de ene en de fietsers en de jongen aan de ander kant waarna de daders zonder buit lopend in de richting van Amsterdam vertrekken. De politie verzoekt de behulpzame fietsers contact op te nemen met wijkteam Landsmeer via 0900-8844.

18:06 20-JAN-05
WESTZAAN, WESTZANERWEG

Radarauto flitst snelle auto's

De politie heeft donderdagmiddag bij een snelheidscontrole met de radarauto 50 voertuigen gefotografeerd die te snel voorbij reden. Op het weggedeelte geldt een snelheidslimiet van 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 130 kilometer per uur. De eigenaren van de geflitste auto's krijgen binnenkort de rekening in de bus.

19:20 20-JAN-05
ZAANDAM, ZILVERPADSTEEG

Snelle bromfiets

De politie heeft een 19-jarige Zaandammer aangehouden die niet mee wilde werken aan de controle van zijn bromfiets. Aan het politiebureau bleek dat het voertuig sneller kon rijden dan 75 kilometer per uur en teveel geluid produceerde. De bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en droeg wel een helm maar deze was niet goedgekeurd. De brommer is in beslag genomen en de verdachte is heengezonden.

20:48 20-JAN-05
ZAANDAM, KAREL LOTSYLAAN EN ANKERSMIDPLEIN

Politie houdt grote bromfietscontrole

Door de politie is een bromfietscontrole uitgevoerd waarbij totaal 20 politiemensen werden ingezet. De afdeling verkeersondersteuning verzorgde de technische kant van de controle zoals rollenbanktesten en geluidsmetingen. Surveillanten, studenten van de politieacademie en de agenten van de surveillancedienst controleerden en schreven bonnen uit. Drie motorrijders hebben totaal 70 bromfiesen naar de controleplaatsen begeleid. Er zijn 16 bekeuringen uitgeschreven voor te snelle brom- en snorfietsen. Twee bestuurders reden zonder certificaat, vier zonder helm en twee bromfietsen waren niet verzekerd. Acht voertuigen waren te luidruchtig en van drie voertuigen is de uitlaat gedemonteerd omdat deze niet voldoet aan de voorschriften. Verder werden bekeuringen gegeven voor niet werkende verlichting, slechte remmen, gladde band, rijden op fiets- of voetpad, niet legitimeren etc.

00:28 21-JAN-05
PURMEREND, ANNE FRANKLAAN

Politie pakt inbreker op heterdaad

Een 23-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden als verdachte van inbraken in boxen van een flatgebouw. Na een melding gingen agenten in de boxengang kijken en troffen daar de Purmerender met een computer in zijn handen aan voor een opengebroken box. Bij het zien van de politiemensen liet hij spontaan de computer vallen en probeerde er vandoor te gaan. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt of er nog anderen bij de inbraken zijn betrokken.

03:44 21-JAN-05
ZAANDAM, ZUIDDIJK

Inbrekers aangehouden

De politie heeft een 21- en een 23-jarige Zaandammer aangehouden omdat zij worden verdacht van inbraak in een restaurant. Na een melding dat twee mannen met bivakmutsen en een opvallend rood masker op zouden hebben ingebroken hebben agenten direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daar werden de twee verdachten aangetroffen die een tas bij zich hadden met daarin onder andere een rood masker. De mannen zijn ingesloten en worden verhoord. De tas met inhoud is in beslag genomen en wordt onderzocht door de technische recherche.

22:50 20-JAN-05
ZAANDAM, DAM

Fietsendief op heterdaad aangehouden

Een politieman hield in zijn vrije tijd een 50-jarige Zaandammer aan die bezig was de fiets van de dochter van de agent te stelen. De Zaandammer, die vermoedelijk flink onder invloed was, werd afgeleverd bij het wijkteam Zaandam-Centrum en is later ingesloten. De verdachte is de volgende dag na verhoor heengezonden. Hij vertelde dat hij zich van het gebeuren nagenoeg niets kon herinneren en heeft de schade aan de fiets direct vergoed.

01:28 21-JAN-05
ZAANDAM, RIJKSWEG A8
Politie vordert rijbewijs in van snelle bestuurder
Het rijbewijs van een 30-jarige Amsterdammer is door de politie ingevorderd na overschrijding van de maximumsnelheid met 64 kilometer per uur. De auto van de man werd door een politieauto gevolgd terwijl hij 164 kilometer per uur reed op een gedeelte van de snelweg waar maximaal 100 kilometer per uur is toegestaan.

12:23 21-JAN-05
PURMEREND, GORSLAAN
Drankrijder
De politie heeft een 47-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij wordt verdacht van het besturen van een auto onder invloed van alcohol. De man blies op het controleapparaat meer dan twee maal de toegestane hoeveelheid en is na verhoor met een rijverbod en een proces-verbaal heengezonden.


---- --