Politie Drenthe

Onderzoek naar beroving leidt ook tot aanhouding slachtoffer

Hoogeveen 22-01-2005 - De politie heeft het onderzoek naar de gewelddadige beroving van de 17 jr. bewoner van een woning aan de Prins Hendrikstraat in Hoogeveen afgesloten. De twee aangehouden verdachten zijn afgelopen donderdag voor de Raadkamer verschenen en daarna in vrijheid gesteld. Binnen afzienbare tijd moeten ze zich voor de rechtbank verantwoorden. Ook tegen het slachtoffer zelf is proces-verbaal opgemaakt omdat bij een onderzoek in zijn woning munitie en verdovende middelen zijn aangetroffen.

Op maandagavond 10 januari meldde het slachtoffer dat hij kort daarvoor in zijn woning door twee personen was overvallen. Daarbij zou zijn portemonnee met inhoud zijn geroofd. Omdat het slachtoffer zijn belagers kende konden deze kort daarop door de politie worden aangehouden. De beide verdachten, een 18 jr. en een 26 jr. man uit Hoogeveen, hebben bekend in de woning te zijn geweest. Ze ontkennen echter de beroving.

Omdat één van de verdachten verklaarde dat hij wel ongeveer 10 gram wiet uit de woning had meegenomen doorzocht de politie op 13 januari de woning van het slachtoffer. Daarbij vond de politie nog ongeveer 20 gram wiet en munitie. De bewoner is aangehouden. Over de drugs verklaarde hij dat hij dat in bezit had omdat hij er in handelt. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van munitie en het bezit van- en handel in wiet. De politie doet geen verder onderzoek naar de drugshandel.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.