Politie Midden- en West Brabant

Sitemap: home - Persberichten

Politieberichten district Oosterhout

TILBURG, 22 januari 2005

Auto weg na woninginbraak
SPRANG-CAPELLE Vrijdagnacht is ingebroken in een woning aan de Grutto in Sprang Capelle. Onbekenden kwamen via een raam aan de voorkant de woning binnen en namen uit de woning geld, een mobiele telefoon en autosleutels mee. Met de zwarte Audi A6(91-HV-LP) die op oprit geparkeerd stond, ging men er vandoor. De politie stelt een onderzoek in

Aangehouden voor beledigen agenten
WAALWIJK Een 18-jarige man uit Waalwijk is zaterdagmorgen aangehouden omdat hij twee agenten beledigde. De agenten waren voor een familieruzie aan het Willaertpark te hulp geroepen en daar vond de 18-jarige het nodig beledigend te worden. Met een dagvaarding op zak mocht de man na zijn verhoor weer naar huis..

Automobilist koelt woede op eigen auto
ALMKERK Een 22-jarige man uit Werkendam heeft vrijdagavond zijn agressie gebotvoerd op de koplampen van zijn eigen auto. De man was door surveillerende agenten aan de kant gezet om hem aan te spreken over zijn roekeloze rijgedrag en het feit dat hij verblindende verlichting voerde. De bekeuringen schoten de man in het verkeerde keelgat waarna hij zijn oplampen vernielde, ze van de auto aftrok en ze een weiland in gooide. Nadat hij iets was afgekoeld was zijn reactie dat hij nu geen verbaal meer kon krijgen voor die irritante verlichting.

Politie onderzoekt fietsendiefstal
OOSTERHOUT Onbekenden hebben tussen donderdag en vrijdagmiddag uit een afgesloten fietsenstalling op camping de "Katjeskelder" in totaal 17 fietsen gestolen. De dader(s) zijn binnengekomen door aan de achterkant houten schroten weg te halen.
Van de 17 fietsen zijn er inmiddels 5 al weer terecht. Twee fietsen stonden aan een regenpijp van een garagebox aan de Breeschot in Teteringen vastgeketend en drie fietsen zijn teruggevonden in een bosperceel bij een schoolbuitenhuis aan de Vrachelsebaan. Er zijn nu nog 11 Batavus damesfietsen en 1 blauwe moutainbike weg. De politie onderzoekt de zaak.

Bekeuringen bij verkeerscontroles
OOSTERHOUT - Vrijdag zijn in Oosterhout en Oosteind op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. Voor 108 automobilisten betekent dit binnenkort post van het CJIB omdat ze te hard reden.

De resultaten:
OOSTERHOUT, St. Antoniusstraat (50 km)
Van 09.35 uur tot 11.35 uur
Aantal passanten : 1616
Overtredingen : 23
Hoogste snelheid : 66 km p/u

OOSTERHOUT, Oude Veerseweg (80 km)
Van 12.00 uur tot 14.00 uur
Aantal passanten : 922
Overtredingen : 24
Hoogste snelheid : 118 km p/u

OOSTEIND, Provinciale weg (50 km)
Van 14.15 uur tot 16.45 uur
Aantal passanten :885
Overtredingen : 61
Hoogste snelheid : 85 km p/u (2x)

WERKENDAM - In Almkerk en Werkendam is vrijdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Daarbij gingen 14 fietsers op de bon. Een van hen, een jongen, probeerde de controlerende agenten uit te dagen, door er op zijn fiets vandoor te gaan en slingerend voor de politieauto te gaan rijden. Toen de jongen tussen enkele paaltjes doorreed stak hij triomfantelijk als overwinningsgebaar zijn armen omhoog. Het zoet van de overwinning smaakte overigens maar kort, want even later zagen de agenten de jongen opnieuw rijden. Toen kon hij aan een bekeuring niet ontkomen.

Auteur: Jan Clarijs