Heuvelrug 13.20 uur

Utrecht 23-01-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Aanhoudingen voor vernieling bushokjes

VEENENDAAL De politie heeft zaterdagmorgen 22 januari, om 04.15 uur, twee inwoners van Veenendaal aangehouden voor vernieling van bushokjes op het Schrijverspark.

Naar aanleiding van een melding zagen de agenten dat bij twee bushokjes de TL-lampen uit de armatuur was verwijderd en dat deze op de weg waren stukgegooid.

Door getuigen was aan de politie een signalement verstrekt van drie mogelijke verdachten. Bij het onderzoek in de omgeving werden de vermoedelijke daders gezien op de Gilbert van Schoonbekestraat. Bij nadering van de politiewagen rende één van de personen weg. De twee andere verdachten, respectievelijk 19 en 23 jaar oud, werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Auto in de sloot

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 22 januari, om 09.05 uur, raakte een 26-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede met zijn auto in de sloot omdat het wegdek glad was.

Dit gebeurde op de Romeinenbaan waar de onfortuinlijke automobilist in een bocht van de weg raakte en het water inreed.

De man kon op eigen gelegenheid uit zijn auto komen en hield de nodige schrammen over aan dit voorval.

Het voertuig is door een bergingsbedrijf weer op het droge gebracht. De gemeente kwam ter plaatse om te strooien.

Verkeersongeval met letsel

WIJK BIJ DUURSTEDE Bij een verkeersongeval met letsel zijn zaterdag 22 januari, om 11.10 uur, een 68-jarige vrouw en een 98-jarige man uit Wijk bij Duurstede gewond geraakt.

Een 75-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede reed met haar auto over de Hofstede en verleende geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 68-jarige automobiliste.

Een aanrijding was het gevolg waarbij het slachtoffer met haar auto tegen een boom tot stilstand kwam. Zij werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een 98-jarige inzittende, een inwoner uit Wijk bij Duurstede, raakte gewond en werd met nekklachten en borstletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie maakt proces-verbaal op.

Tasjesroof

VEENENDAAL Op zaterdagavond, om 19.05 uur, raakte een 76-jarige inwoonster van Veenendaal, korte tijd haar tas kwijt.

De vrouw liep met haar fiets op de rotonde van de Weverij toen twee onbekende verdachten haar passeerden en in het voorbijgaan haar fietstas meegristen. Zij renden hierna met haar tas in de richting van de Beatrixlaan maar liepen daarbij tegen een passerende auto aan. De tas viel op de grond en werd door de daders achtergelaten.

Het signalement van de daders luidt:

Dader 1 : Negroïde uiterlijk, 23 of 24 jaar, ongeveer 1.85 meter lang, een tenger, slungelig postuur, hij droeg een zwart baseballpetje en een zwart kort jack, hij droeg een zwarte broek (mogelijk een trainingsbroek) en witte sportschoenen

Dader 2 : Negroïde uiterlijk, 23 of 24 jaar oud, ongeveer 1.85 meter lang, een tenger, slungelig postuur, hij droeg een zwart baseballpetje met een rode klep en een zwarte jas. De jas kwam tot op zijn heupen.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Alcoholcontrole

RHENEN In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 00.00 en 05.00 uur, heeft er in de gemeente Rhenen een alcoholcontrole plaatsgevonden waarbij 372 blaastesten werden uitgevoerd.

Bij de controle op diverse locaties werden vijf personen aangehouden omdat zij reden onder invloed van alcohol. Bij drie verdachten bleek dat de gemeten waarde op de ademtestapparatuur hoger was dan de toegestane waarde. Een 19-jarige man uit Ede blies 785 ug/l/ en kreeg een rijverbod voor 9 uur en een proces-verbaal. Een 29-jarige bestuurder uit Tiel en een 24-jarige man uit Opheusden bliezen respectievelijk 285 en 340 ug/l. Ook zij kregen een bekeuring. Twee aangehouden verdachten bleven onder de grens van 220 ug/l en konden zonder proces-verbaal naar huis.