Binnensticht 12.15 uur

Utrecht 23-01-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Man aangehouden voor bedreiging

ZEIST De politie heeft zondagmorgen, om 02.15 uur, een 21-jarige man uit Heemskerk aangehouden voor bedreiging van een portier.

De verdachte had problemen veroorzaakt in een horecagelegenheid aan de Jagerlaan en was door de portier uit de zaak gezet. De man was het hier niet mee eens en kwam terug met een autokrik en bedreigde hiermee de portier en de eigenaar van de dancing.

De man werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Aanhoudingen voor baldadigheid

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op zondagmorgen, om 03.00 uur, zagen surveillerende agenten op de Driebergsestraatweg in Doorn dat twee personen onder hun armen markeringspalen droegen.

Het vermoeden bestond dat de beide mannen, 18- en 19-jarige inwoners van Doorn, deze palen hadden weggenomen bij een middengeleider. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en onderzoek bleek dat de markeringspalen waren meegenomen vanaf een kruispunt op de Hoofdstraat.

Onder toeziend oog van de politie hebben de verdachten de markeringspalen teruggeplaatst en werden zij met een bekeuring voor baldadigheid naar huis gestuurd.

Man aangehouden voor belediging

ZEIST Op zondagmorgen, om 03.55 uur, hield de politie een 23-jarige Zeister aan voor het beledigen van agenten.

De man werd op Het Rond aangesproken en bekeurd voor het urineren tegen het postkantoor. De verdachte kon de bekeuring niet waarderen en uitte beledigende taal tegen de agenten. Hij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Man voldoet niet aan vordering politie

ZEIST De politie heeft zondagmorgen, om 04.10 uur, een 18-jarige inwoner van Zeist aangehouden omdat hij niet voldeed aan een vordering van de agenten om zich te verwijderen.

De agenten, belast met horecatoezicht, zagen dat de verdachte op Het Rond tegen een ruit van een horecagelegenheid schopte en hoorden dat hij luid schreeuwde. De man werd gevorderd zich te verwijderen maar hij wenste hieraan niet te voldoen. Een aanhouding was het gevolg waarbij hij zich ook beledigend uitliet naar de agenten.

De man is ingesloten in het politiebureau.