Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 23 januari

* MAN ERNSTIG MISHANDELD; DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben in de nacht van zaterdag op zondag op de Dordtselaan drie mannen aangehouden. Ze worden verdacht van mishandeling van een 21-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond en is opgenomen in een ziekenhuis. De achtergrond van de mishandeling ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Het slachtoffer had omstreeks kwart over twaalf onenigheid gekregen met een aantal mannen. De woordenwisseling escaleerde in een vechtpartij waarbij de 21-jarige Rotterdammer diverse malen werd geslagen, vermoedelijk met een hockeystick. Gealarmeerde politiemensen arresteerden drie mannen uit Rotterdam, 32, 39 en 46 jaar oud, de hockeystick is in beslag genomen. De drie verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.
Het slachtoffer, is met ernstig hoofdletsel door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de mishandeling.


* VERDACHTEN AUTODIEFSTAL AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zaterdagavond omstreeks kwart over acht op de Westzeedijk twee jongens uit Schiedam, 16 en 17 jaar, aan. Beide knapen worden verdacht van een autodiefstal die vrijdagavond jl. in de Russischestraat plaatsvond. Surveillerende politiemensen zagen de gestolen auto, waarin drie jongens, op de Scheepstimmerlaan rijden. Hierop werd een stopteken gegeven, die door de autobestuurder werd genegeerd. Vervolgens werd een achtervolging ingezet, waarbij de verdachten zich even later op de Westzeedijk klemreden en te voet verder vluchtten. De 16 en 17-jarige knapen werden in hun kraag gevat, terwijl de derde dader wist te ontkomen. Beide jongens werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De auto werd in beslag genomen.


* WINKEL OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zaterdagavond werd een winkel in de Jacob Catsstraat overvallen. Een man kwam omstreeks kwart over zes de winkel binnen. Vervolgens bedreigde de verdachte een personeelslid met een mes en griste geld uit de kassa weg. Met de buit rende de overvaller de winkel uit en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in.


* SCHIETPARTIJ MET GEWONDE
ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-West heeft zondagmorgen vroeg twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij op de Nieuwe Binnenweg.
In de vroege morgen uren, rond vier uur, ontstond er op de Nieuwe Binnenweg een onenigheid tussen een aantal mensen, die ontaardde in een schietpartij. Hierbij raakte een 33-jarige man uit Rotterdam gewond aan een been. Waarover de ruzie ging, is nog onbekend.
Het slachtoffer is door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar een ziekenhuis. Gealarmeerde politiemensen arresteerden in de omgeving twee mannen uit Rotterdam, 29 en 38 jaar oud. Beiden zijn overgebracht naar een politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek naar de juiste toedracht en andere betrokkenen bij het misdrijf.