Politie Midden- en West Brabant

Sitemap: home - Persberichten

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 23 januari 2005

Vernieling personenauto.

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond tussen 19:00 en 19:15 uur werd op het parkeerterrein achter de supermarkt aan de Noordgeest de linker achterruit ingeslagen van de personenauto van een 20-jarige inwoonster van Bergen op zoom. De vernieling is gepleegd in de periode dat benadeelde aan het winkelen was in de supermarkt.

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagnacht werd van een 26-jarige inwoonster van Bergen op Zoom haar personenauto vernield. Haar auto stond op het Piusplein stond geparkeerd. Haar auto werd aan de linker zijde geheel bekrast met een scherp voorwerp en moet derhalve worden overgespoten.

Inbraak in woning

BERGEN OP ZOOM: In een woning aan de Rosinilaan is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader was na overklimming van de schutting de tuin ingekomen en heeft een raam aan de achterzijde van de woning opengebroken om binnen te komen. De gehele woning was doorzocht. De buit bestaat uit een klein geldbedrag en enkele sieraden. De politie is begonnen met een buurtonderzoek. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren.

Politie houdt beschonken bestuurder na ongeval

ROOENDAAL: De politie heeft zondagmorgen rond 04:15 uur een 42-jarige inwoner van Fijnaart aangehouden. De man was in een bocht aan het Stationsplein de macht over zijn personenauto verloren en was na een slip tegen een lichtmast aan gereden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau blies de man op het ademanalyseapparaat een waarde van 405 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. De politie maakt proces-verbaal op. Hij zal later zich bij de rechter moeten verantwoorden.

Man aangehouden na opgeven valse naam

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagmorgen rond 04:00 uur aan de Grote Markt een 42-jarige man aangehouden. De man werd door agenten betrapt toen hij op de openbare weg zijn natuurlijke behoefte stond te doen. De man was het eens met de bekeuring maar gaf toch een valse naam op. Hij kon zich ook niet legitimeren. In plaats van één bekeuring kreeg hij er nu drie voor het openbaar urineren, het opgeven van een vale naam en het feit dat hij zich niet kon legitimeren. Na verhoor is de Bergenaar heengezonden.

Man aangehouden na beledigen agenten

BERGEN OP ZOOM: Een 41-jarige inwoner van Bergen op Zoom is zondagmorgen aan de Grote Markt aangehouden. De man vond het nodig om zijn middelvinger op te steken naar agenten en tegen de ruit van een politieauto te spugen. Onderweg naar het bureau sprak hij ook nog dreigende taal naar de twee agenten voor in de politieauto. De Bergenaar is na verhoor in de loop van de dag heengezonden. De man toonde achteraf berouw over zijn wangedrag toen hij hoorde dat hij een boete van 440 euro kreeg opgelegd van het openbaar ministerie. Een bedrag dat in deze Vastenavendtijd in het Krabbegat goed is voor 22 boekjes Leut neutbonnen.

Inbraak woning

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Diamantdijk. Via de tuin van de buren lukte het de dader om achter de woning te kunnen komen. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. De buit bestaat uit een beeldscherm, een meubelstuk en Swarovski kristal. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Auteur: Henk Snepvangers