Gemeente Barendrecht


---

23-01: Nieuwe TV fequenties

Van begin februari tot eind maart voert UPC Nederland in een groot deel van haar verzorgingsgebied in Zuid-Holland nieuwe televisiefrequenties in. Dit betekent dat de televisiezenders gemeente voor gemeente op andere frequenties worden doorgegeven. De frequentiewijziging brengt met zich mee dat abonnees van UPC hun televisietoestellen opnieuw moeten instellen.

Wanneer de nieuwe frequenties in Barendrecht ingaan, is binnenkort te vinden op de website van UPC. Tevens krijgen alle bewoners een week voor de verandering een brief thuisgestuurd. De frequentiewijziging is noodzakelijk om toekomstige verbeteringen en innovaties in het kabelnetwerk van UPC mogelijk te maken. Bijkomend voordeel is de verbetering van de ontvangst van enkele storingsgevoelige zenders.

Ondersteuning
UPC ondersteunt haar klanten zoveel mogelijk tijdens deze frequentiewijziging. Om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken wordt de frequentiewijziging steeds 's ochtends tussen vijf en zes uur uitgevoerd. In de brief aan haar abonnees legt UPC uit dat veel nieuwere tv-toestellen een automatische zenderinstelling hebben, zodat eenvoudig alle tv-zenders weer op de juiste plek komen. Klanten die toch moeite hebben hun televisie opnieuw in te stellen - en dit niet door iemand in hun directe omgeving kunnen laten doen - kunnen een beroep doen op het televisie-inregelteam. Er komt dan, tegen betaling van een gereduceerd tarief, een installateur bij de klant thuis om de apparatuur opnieuw in te stellen.

Instellingen als verpleeg- en verzorgingshuizen en sommige woningbouwverenigingen zijn al eerder geïnformeerd over de frequentiewijziging. Zij kunnen ervoor kiezen het televisie-inregelteam met een extra korting langs te laten komen om de televisietoestellen van al hun bewoners opnieuw in te stellen.

Meer informatie
Klanten kunnen in de maanden van de frequentiewijziging contact opnemen met UPC Customer Service, afdeling frequentiewijziging, via het tijdelijke telefoonnummer 0900 205 2050 (vijf eurocent per minuut). Zij kunnen hier terecht voor meer informatie en om een afspraak te maken met het televisie-inregelteam. Ook op de website van UPC kunt u meer informatie vinden over de nieuwe frequenties.