Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht 24-01-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Onder invloed

BAARN In de nacht van zondag 23 op maandag 24 januari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 00.15 uur werd een 40-jarige automobilist uit Baarn op de Bosstraat gecontroleerd omdat hij slingerend reed. Politiemensen roken een sterke wietlucht en de verdachte verklaarde drugs te hebben gebruikt. Daarop werd hij aangehouden.

Om te bepalen of, welke en hoeveel drugs de verdachte in zijn bloed had, is bij hem bloed afgenomen. Het bloed wordt onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut. Het resultaat zal over enkele weken bekend zijn en aan de hand daarvan wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

Vernieling / inbraak

SOEST In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 januari zijn meerdere autos beschadigd en uit één is een autoradio gestolen.

Rond 05.50 uur werd bij politie gemeld dat op de Gerrit van der Veenstraat in een auto was ingebroken. Ter plaatse bleek dat er niets uit de auto was weggenomen, maar wel bleek dat van nog twee autos in de straat een raampje was vernield. Ook uit deze autos was niets gestolen.

In de loop van de ochtend kreeg de politie melding dat ook op de Johannes Poststraat en op de Van Hamelstraat autos waren vernield. Op de Johannes Poststraat bleek van negen autos een ruitje te zijn vernield; uit één van de autos was een autoradio gestolen. Getuigen meldden rond 03.00 uur jongelui te hebben gehoord en andere getuigen hadden rond 05.45 uur geluiden gehoord. Op de Van Hamelstraat bleek van zes autos een ruitje te zijn vernield. Vermoedelijk is daarbij niets gestolen.

Getuigen die op de genoemde plaatsen of in de omgeving daarvan iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Valse pootringen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zaterdag 22 januari heeft de politie vier vogels in beslag genomen.

Rond 15.00 uur surveilleerden politiemensen op de Scholekster. Daar zagen zij dat in een volière meerdere inheemse vogels zaten. Ter controle op de Flora en Faunawetgeving stelden de politiemensen een onderzoek in.

In de volière troffen zij drie putters en twee sijzen aan. De Sijzen en twee van de Putters bleken te zijn voorzien van een valse pootring. Zij hadden namelijk een doorgeknipte pootring van de Nederlandse Vogelbond om. Het viertal werd daarop in beslag genomen. Tegen de eigenaar, een 45-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg wordt proces-verbaal opgemaakt.