Gemeente Terneuzen

Persbericht 20-01-2005

Particuliere actie Azië afgerond

De goederen, afkomstig van een particuliere actie uit Hoek, hebben hun bestemming gevonden. Via diverse organisaties worden de ingezamelde goederen naar Azië getransporteerd.

Kinderkleding en honderden knuffels zijn via het contactpunt Axel van de Stichting Motherhood op transport naar Azië. Vrijwilligers die te kennen hadden gegeven als hulpverlener naar Azië te willen, zijn in contact gebracht met Artsen Zonder Grenzen. Negenhonderd bodybags, gedoneerd door een bedrijf uit Lille, zijn momenteel onderweg naar Schiphol. Zij gaan zondagochtend in samenwerking met de Indonesische Ambassade met een vliegtuig van Singapore Airlines naar Banda Aceh en noord-Sumatra in Indonesië.

De particuliere actie is voor de gemeente en Stichting Zorgsaam daarmee afgerond. De oorspronkelijk particuliere actie werd opgestart in Hoek. De actie werd overgenomen door Stichting Zorgsaam en de gemeente Terneuzen in samenwerking met communicatieadviesbureau Puype en Partners. Los van de bovengenoemde particuliere actie organiseert Stichting ZorgSaam een benefietconcert op woensdag 2 februari in het Scheldetheater. Hiervoor worden nog volop sponsors gezocht. De opbrengst van het benefietconcert gaat naar medische doelen in het rampgebied.

Nadere informatie:
Voor nadere informatie over de particuliere actie: Afdeling Communicatie gemeente Terneuzen, Dirk Timmers 0115 - 455 523 Voor nadere informatie over het benefietconcert: Afdeling Voorlichting Stichting ZorgSaam, Margaret Lafort of Ellen Minderhoud 0115 - 622 576

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl