Gemeente Tilburg

PERSBERICHT, januari 2005

verbouwingswerkzaamheden in het textielmuseum

extra activiteiten voor bezoekers tot HET textiellab geopend wordt

Van 24 januari tot en met 25 maart 2005 wordt er hard gewerkt in het Nederlands Textielmuseum aan een nieuwe vaste presentatie: het TextielLab. In deze periode worden de shed (fabriekshal in het museum, waar alle textieltechnieken gedemonstreerd worden), de tufterij en de ververij opnieuw ingericht. Het hart van het museum is door deze metamorfose niet toegankelijk. Deze maatregel is nodig omdat de werkzaamheden gevaar kunnen opleveren. Daarnaast kan het werk door een totale afsluiting van de ruimtes veel sneller uitgevoerd worden. Om de bezoekers tegemoet te komen, worden er allerlei extra activiteiten aangeboden en krijgen bezoekers een reductie.

Zo wordt de entreeprijs gedurende de verbouwingswerkzaamheden gehalveerd. Op het gebied van textielconservering, confectioneren, borduren, 3d breien, printen, en spinnen vinden er extra demonstraties plaats. En op iedere werkdag organiseert het museum op twee vaste tijden gratis rondleidingen: om 11.30 en om 14.30 uur. Op zaterdag en zondag is er één gratis rondleiding om 14.30 uur. In de filmzaal worden doorlopend korte films getoond over het Textielmuseum in bedrijf. Tot slot kent iedere maand een bijzondere zondag: Kruikezeikersdag (23 januari), een speciale familiedag in de carnavalsvakantie (13 februari) en een vertelzondag in het kader van het project ´Wij hebben een goed verhaal´ (13 maart). Tijdens de bijzondere zondag is het museum gratis toegankelijk.

De permanente tentoonstellingen 'De Wollendekenfabriek 1900-1940' (begane grond) en 'Hete harten, koele koppen' (1e verdieping) over het werken in de textielindustrie blijven gewoon toegankelijk. Op de 2e verdieping wordt op de passementafdeling gedemonstreerd en geproduceerd. Bovendien is er altijd een wisselende tentoonstelling te zien. Meer informatie over het tentoonstellingsprogramma vindt u op de borden bij de balie of op internet: www.textielmuseum.nl
---
Noot voor de pers (

Gemeente Tilburg