Gemeente Nuth


24-01-2005

In één oogopslag de begroting 2005 gemeente Nuth

Voor de eerste keer geeft de gemeente Nuth een gemeentebegroting in een oogopslag weer. In één oogopslag! Begroting 2005 geeft de lezer inzicht in de 10 programmas van de gemeenteraad. Dit boekje vormt een mooi instrument om iemand duidelijk te maken hoe het dualisme werkt in onze gemeente en hoeveel de gemeenteraad aan geld wil uitgeven om de programmas te realiseren.

10 programmas voor één toekomstbeeld
Elk jaar stelt de gemeenteraad in november de begroting voor het volgende jaar vast. De gemeentebegroting wordt ook wel programmabegroting genoemd. In deze begroting staat het beleid van de komende jaren beschreven en wat dit beleid kost. Als gevolg van het dualisme splitst de gemeenteraad de gemeentebegroting op in programmas. Voor de eerste keer is in 10 programmas het hele beleid van de gemeente Nuth weergegeven. Elk jaar wordt een deel van de programmas uitgevoerd. Er zijn zaken die elk jaar weer terugkomen en eenmalige taken die de gemeente uitvoert. In één oogopslag! Begroting 2005 geeft compact en helder weer wat de inwoners van Nuth in 2005 mogen verwachten van de gemeente Nuth. Het doel van het college en de gemeenteraad is om de inwoners van de gemeente Nuth op een zo prettig en verantwoorde wijze deel uit te laten maken van onze samenleving. De keuzes die in dit beleid zijn gemaakt, zijn door de Strategische Visie: Nuth in 2015 ingekaderd. Een toekomstplaatje waardoor de gemeente Nuth voorbereid is op de verwachtingen van haar inwoners van vandaag en van morgen.

Met 10 programmas door de gemeente zappen
In de gemeentegids van de gemeente Nuth staat het dualisme beschreven en hoe dit wordt ingevuld. Op de website www.nuth.nl staan het coalitieprogramma, de Strategische Visie: Nuth in 2015 en de Algemene Beschouwingen vanaf 2001. Op deze wijze kan iedereen inzicht krijgen in het beleid en de uitgaven van de gemeente Nuth. In één oogopslag! Begroting 2005 vergroot het inzicht in het dualisme en het reilen en zeilen van de gemeente Nuth. Dit boekje is verkrijgbaar bij de balie van het gemeentehuis of kan op de website www.nuth.nl worden gedownload, onder de rubriek

Financiën/Algemene Beschouwingen.