Ingezonden persbericht


Landelijke Gedichtendag met Het Poëziecircus
op openingsavond Schiller Theater Place Royale

Let op: Vanwege de zeer grote belangstelling in verband met de opening van het Schiller Theater wordt u aangeraden zo spoedig mogelijk kaarten te reserveren: reserveren@poeziecircus.nl

Op 27 januari aanstaande opent het geheel gerenoveerde Schiller Theater Place Royale onder leiding van het echtpaar Steef en Hannie Schinkel haar deuren voor het grote publiek. Naast persoonlijke redenen, bepaalden twee feestelijke gebeurtenissen de datum voor deze officiële opening. Het is allereerst de geboortedag van de grote componist Mozart, die op zijn rondreis door de Nederlanden nog overnachtte in het logement Place Royale, waarvan het pand van het Schiller Theater toen deel uitmaakte. Daarnaast vindt op donderdag 27 januari de zesde editie van de Landelijke Gedichtendag plaats; die haar zwaartepunt heeft in de verkiezing van de nieuwe Dichter des Vaderlands. Tijdens de officiële opening voor pers en genodigden, die 's middags zal plaatsvinden, worden stukken van Mozart ten gehore gebracht door de bekende pianist Wouter van Belle.

Het eerste deel van het avondprogramma staat in het teken van de Landelijke Gedichtendag en wordt georganiseerd door Stichting het Poëziecircus. Op deze openingsavond verzorgt het Poëziecircus, geheel in aansluiting met de sfeervolle ambiance van Het Schiller Theater, een avond met literair talent van de bovenste plank. Met onder meer ZinderZlam-winnaar Tom Zinger, Buddingh'-prijs-genomineerde Bas Belleman, debutante Vrouwkje Tuinman en natuurlijk poëzie van de kersverse Dichter des Vaderlands. Daarnaast is er bijzondere muziek: zanger/pianist Willem van Ekeren combineert gedichten van Charles Bukowski met muziek van Bach, en bossa-nova zangeres Fulvia di Domenico zingt Braziliaanse poëzie van Vinicius de Moraes. Cabaret komt van Olaf en Jasper die met hun theaterprogramma Geluk ligt in het midden de halve finale van het Camarettenfestival 2004 bereikten. Festina-Lente publieksprijswinnaar Alexis de Roode presenteert als vanouds.

Het tweede deel van de openingsavond van Schiller Theater Place Royale zal rond de klok van tien uur van start gaan met gepassioneerde tango onder leiding van Trio Tincho, met medewerking van El Gancho: dansen tot de maan breekt.

Donderdag 27 januari 2005: Het Poëziecircus op Landelijke Gedichtendag

Openingsprogramma Schiller Theater Place Royale:
~ 14.00 uur Mozart Societe 1766 Utrecht
Avondprogramma

1. 19.30 uur Het Poëziecircus

2. 22.00 uur Argentijnse Tango met Trio Tincho en El Gancho

Adres
Schiller Theater Place Royale
Minrebroederstraat 11
Utrecht

Entree
Avondprogramma, per onderdeel: 12,50 euro
Passe-partout (poëziecircus en tango): 25,00 euro (incl. 2 consumpties)

Reserveren (vanaf 8 januari): reserveren@poeziecircus.nl

Meer informatie & routebeschrijving:
www.poeziecircus.nl
www.schillertheater.nl