Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek

OUT-OF-COUNTRY VOTING IRAQ

PERSUITNODIGING - Persconferentie OCV Iraq 27 januari a.s.

Geachte redactie,

De registratieperiode voor Irakezen in Nederland die willen stemmen voor de verkiezing van de overgangsregering in Irak eindigt op maandag 24 januari. De verkiezingen vinden plaats van 28 tot en met 30 januari 2005.

IOM/OCV Iraq nodigt u uit voor een persconferentie op donderdag 27 januari a.s. om 15.00 uur in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag (zaal Wandelganger II).

Tijdens deze persconferentie wordt ingegaan op de resultaten van de registratieperiode, wordt vooruitgeblikt op de verkiezingen die plaatsvinden van 28 tot en met 30 januari 2005 en wordt de verdere procedure van de verkiezingen belicht.

De persconferentie wordt gegeven door:

- De heer S.G. Tahir, IOM/OCV Iraq, National Advisor
- De heer H. Hameleers, IOM/OCV Iraq, Hoofd Externe Relaties voor Nederland

De onafhankelijke Verkiezingscommissie van Irak (IECI) sloot op 11 november een Memorandum of Understanding met de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) waardoor de IOM werd gemachtigd een Out-of Country-Voting (OCV) Program voor Irak in veertien landen met grote Irakese bevolkingsgroepen ten uitvoer te leggen.

In Nederland wonen tussen de 45.000 en 49.000 Irakezen. Om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen moesten zij aantonen dat zij hiervoor in aanmerking komen en moesten zij zich als kiezer laten registreren tijdens de afgelopen registratieperiode (17 t/m 24 januari 2005). De registratie- en stembureaus bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam en Zwolle.

Graag zien wij uw aanwezigheid bij de persconferentie tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Harald Hameleers
IOM/OCV Iraq, Hoofd Externe Relaties voor Nederland

Informatie en aanmelding via: harald.hameleers@iraqocv.org of 06 2293 6549. Meer informatie over het OCV programma vindt u ook op www.iraqocv.org

24 jan 05 14:56