C/TAC

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 27 januari 2005

Ctac breidt "SAP Powerhouse" verder uit

SAP-dienstverlener Ctac maakt de intentie bekend haar "SAP Powerhouse" strategie verder in te willen vullen met de toevoeging van twee nieuwe dochterondernemingen. De twee ondernemingen zijn Alphalogic, dat zich richt op SAP-oplossingen op het gebied van logistiek management, en Re-Spect dat gespecialiseerd is in SAP-oplossingen voor het retail segment. Beide ondernemingen zullen, nadat een definitieve overeenkomst is getekend per 1 januari 2005 worden geconsolideerd.

De nieuw, onder de Ctac vlag toe te voegen onderneming Alphalogic, komt tot stand door de overname van 51% van de aandelen. Alphalogic richt zich volledig op SAP-oplossingen voor logistieke processen. In 2004 behaalde Alphalogic een winstgevende omzet van circa EUR 900.000. Per 1 januari 2005 telde Alphalogic 9 medewerkers.

De elf door Ctac per 1 oktober 2004 van TDS Nederland overgenomen SAP-retail consultants zullen worden ondergebracht in de dochteronderneming Re-Spect. Ctac zal een 51% meerderheidsbelang verkrijgen in Re-Spect, terwijl het resterende gehouden zal worden door de managers en medewerkers. Re-Spect richt zich specifiek op SAP-oplossingen voor het retail segment.

De start van de twee nieuwe ondernemingen past uitstekend in de "SAP Powerhouse" strategie van Ctac, waarin een aantal dochterondernemingen met een specifieke en zorgvuldig gekozen markt- en productfocus, bepaalde niches in de SAP-markt bedienen. In 2004 werd in dit verband reeds de onderneming mYuice met succes geïntroduceerd. mYuice is gespecialiseerd in SAP-oplossingen voor het MKB-segment.

De overname door Ctac van de belangen in Alphalogic en Re-Spect wordt uit eigen middelen gefinancierd.

/ / / / / / / / / /

Profiel Ctac

Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie van SAP-systemen, optimalisaties van bestaande SAP-systemen en beheer en hosten van SAP-systemen. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring van Ctac behoren meer dan 100 organisaties in handel, industrie, retail, zakelijke dienstverlening, (semi-) overheid en universiteiten.

Ctac had per 30 juni 2004 114 medewerkers in dienst. De onderneming is gevestigd in 's-Hertogenbosch (Nederland).

Ctac is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.



C/TAC