Politie Gelderland-Zuid

Politie kent motief steekpartij

Tiel 27-01-2005 - (01)

De 30-jarige verdachte van de steekpartij, die woensdag plaatsvond aan de Kwelkade in Tiel, heeft bekend. De neergestoken 28-jarige Tielenaar is gehoord voor mishandeling.

Uit het politieonderzoek dat woensdagmiddag is gestart na de steekpartij in een woning aan de Kwelkade, is inmiddels gebleken dat de aanleiding tot de vechtpartij, die eindigde in het neersteken van een 28-jarige Tielenaar, drugs betrof.

Bij de vechtpartij stak een 30-jarige Tielenaar, zijn 28-jarige plaatsgenoot in het hoofd en de nek. De 28-jarige man sloeg hierop deze verdachte zodanig, dat ook hij later voor behandeling naar het ziekenhuis is gebracht. Beiden zijn vannacht ter observatie in het ziekenhuis gebleven.

De 29-jarige man die op het moment van de vechtpartij aanwezig was in de woning, is in eerste instantie door de politie aangehouden als medeverdachte. Tijdens het verhoor bleek dat deze man niet medeplichtig was maar getuige, hierop is hij direct in vrijheid is gesteld.

Donderdag zijn de gewonde mannen uit het ziekenhuis ontslagen en op het politiebureau verhoord.De 28-jarige Tielenaar is daarbij gehoord voor het mishandelen van zijn plaatsgenoot.

De 30-jarige verdachte die gestoken heeft, is gehoord en wordt vrijdag voorgeleid bij Justitie.