Gemeente Albrandswaard


Denk mee over uw nieuwe burgemeester!


Albrandswaard De huidige burgemeester van de gemeente Albrandswaard, mevrouw Latenstein van Voorst Woldringh, gaat in 2005 met pensioen. En daarom moet de gemeente op zoek naar een nieuwe burgemeester. Een profiel van vaardigheden en andere kwaliteiten wordt opgesteld om kandidaten te interesseren en te selecteren. U kunt ons laten weten aan welke eisen u vindt dat de nieuwe burgemeester moet voldoen. De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad, verantwoordelijk voor de voordracht van een geschikte kandidaat, hoort graag van u welke kwaliteiten u graag ziet in uw nieuwe burgemeester.

Een afvaardiging van de Gemeenteraad van Albrandswaard heeft een lijst met 25 uitspraken over de nieuwe burgemeester samengesteld. Het zijn kwaliteiten die de raadsleden belangrijk en interessant vinden.

De vraag aan u de inwoners van Albrandswaard is nu: wat vindt u belangrijk?

Bent u inwoner van Albrandswaard en in het bezit van een computer met toegang tot Internet dan kunt u de lijst invullen via de website van de gemeente www.albrandswaard.nl.

De lijst is ook af te halen bij de balies van het gemeentehuis in Rhoon en het gemeentekantoor in Poortugaal, waar u deze ook weer in kunt leveren.

Doe dit uiterlijk voor donderdag 27 januari a.s.. Dan is uw bijdrage op tijd binnen.

Wat gaat er met uw lijst gebeuren?

Alle inzendingen worden geteld en verwerkt voor 3 februari a.s. De Gemeenteraad zal de uitslag vervolgens gebruiken bij het opstellen van de profielschets en de selectie van de nieuwe burgemeester.

De profielschets wordt vastgesteld tijdens de raadsvergadering van donderdag 17 februari a.s. (om 20.00 uur in het gemeentehuis aan de Viaductweg 1 in Rhoon) Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom. Alle informatie (waaronder de uitslag) kunt u daarna terugvinden op www.albrandswaard.nl.

En hoe gaat de procedure verder?

Als de profielschets is vastgesteld, stelt de Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland de vacature open. Hij maakt ook een eerste selectie van de kandidaten. Een vertrouwenscommissie uit de Gemeenteraad voert daarna gesprekken met de kandidaten.

Deze commissie maakt vervolgens een voorstel aan de Gemeenteraad die dan een keuze maakt. Dit gebeurt allemaal vertrouwelijk, zo zijn de voorschriften. De gemeenteraad maakt daarna de voorkeurskandidaat bekend (een openbaar besluit). Daarna volgen voordracht via de Commissaris van de Koningin en benoeming door het kabinet en de Koningin.