Titel: WitteWoningWinkel verdubbelt aantal vestigingen in 2005

WitteWoningWinkel
Rubriek: Economie
Datum en tijd: 27-01-2005 09:37

Makelaardijformule WitteWoningWinkel gaat in 2005 het aantal vestigingen verdubbelen van 25 naar 50 winkels. In 2004 is de formule explosief gegroeid. Eind 2003 waren er nog maar twee vestigingen open. Eind 2004 waren dit er al 24. Vorige week is in het centrum van Delft de 25e vestiging geopend.

De discount formule is in korte tijd zeer succesvol gebleken en bekend bij de lokale consument. De vestiging in Roosendaal verwacht dit jaar bijvoorbeeld voor ruim 100 consumenten de woning te mogen verkopen. Ditzelfde aantal wordt ook verwacht voor de vestiging in Zutphen. Beide in het centrum gevestigde winkels bestaan precies een jaar.

WitteWoningWinkel is met haar concept in een gat in de makelaardijmarkt gesprongen. Traditioneel vragen makelaars tussen de 1,5% en 2% courtage bij de verkoop van een woning. Na de forse stijging van de huizenprijzen een aantal jaren geleden is de procentuele vergoeding die makelaars vragen nagenoeg gelijk gebleven. WitteWoningWinkel kan haar diensten door haar omvang en efficiënte werkwijze gemiddeld 70% goedkoper aanbieden.

Klanten kunnen kiezen uit drie verschillende verkooppakketten, elk met een aantal opties. Dat kan al vanaf 50 euro per week, met de garantie dat men nooit meer kwijt is dan 0,5% van de vraagprijs van de woning. Bij het meest uitgebreide pakket kiest de klant ervoor om alles uit te besteden aan WitteWoningWinkel. Hiervoor vraag WitteWoningWinkel 0,5% provisie. De klant is zelfs met het meest uitgebreide pakket nog steeds 70% goedkoper uit dan bij traditionele makelaars. Op een gemiddelde woning van 220.000 euro scheelt dat ruim 3000 euro.


---


---

Noot voor de redactie (