Ingezonden persbericht


Recordaantal groepen doe mee

DERDE VOORRONDE VOOR NK COLOR GUARD IN BREDA

ROTTERDAM - Een recordaantal deelnemers zal op 29 januari 2005 deelnemen aan de derde voorronde voor het het Nederlands Kampioenschap Color Guard .De landelijke dansorganisatie Color Guard Nederland (CGN) houdt dit evenement voor in het Spontcentrum Breda te Breda.

Nog nooit deden zoveel dans- en slagwerkgroepen mee als in dit seizoen. Met meer dan 50 units (deelnemende groepen) totaal wordt het record van vorig jaar van 37 verpulverd. Color Guard is dan ook immens populair de laatste jaren. In Breda, de derde voorronde doen 24 groepen mee.

De shows die de groepen brengen zijn kleine stukjes theater op een gymzaalvloer. De groepen kleden die vloer aan met eigen zeilvloeren en decorstukken. De Color Guard groepen gebruiken mechanische muziek variërend van de 5e van Beethoven tot Heavy Metal. De shows duren tussen de 5 en 8 minuten. Hierdoor is een avond top entertainment gewaarborgd.

De wedstrijd start om 18.00 uur met de allerjongsten in de Cadet Class. Om ongeveer 22.15 worden de punten bekend gemaakt.

De voorronden worden dit jaar gehouden in Aalsmeer, Barneveld, Breda, Drachten en Hilversum voordat op 19 maart het NK in Eindhoven plaatsvind.

Kaarten voor het evenement zijn aan de kassa verkrijgbaar op de dag van het evenement. Deze kosten 7,50 per stuk en de kassa gaat om 17.00 uur open.


---

(einde persbericht)

Mocht u vragen hebben over dit persbericht of in contact komen met een groep die actief is in uw dekkingsgebied (zie bijlage). Bel dan met Peter Jan de Werk op 0871-900130 / 06-51067218.

Professionele persfoto's zijn opvraagbaar.

Mocht u aanwezig willen zijn tijdens het evenement of op de zondag na het evenement een persbericht over de uitkomsten willen ontvangen ? Gebruik dan de antwoordfax die bijgesloten is.