Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht 29-01-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Diverse bestuurders onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 januari op zaterdag 29 januari diverse automobilisten aangehouden vanwege het rijden onder invloed.

Op de Leusderweg zagen agenten een auto met mistverlichting rijden. Opvallend , aangezien het op dat moment helder weer was. De 27-jarige bestuurder uit De Meern bleek bij de blaastest teveel te hebben gedronken. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De ademanalyse wees 465 ug/l uit. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Twee andere automobilisten hadden eveneens te veel alcohol genuttigd. Op de Amsterdamseweg werd een 58-jarige man aangehouden. Hij mocht mee naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse 620 ug/l was. Buiten een proces-verbaal, werd zijn rijbewijs ingenomen. Een derde automobilist werd aangehouden op het Smallepad. De ademanaylse op het politiebureau gaf als resultaat 305 ug/l. Met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur werd ook hij heengezonden.

Wegpiraat bekeurd

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagavond rond 22.00 uur een 22-jarige automobilist uit Amersfoort die wel erg veel haast had, aangehouden.

De politie zag de auto met grote snelheid eerst op de Snouckaertlaan door rood rijden, vervolgens gebeurde dit nogmaals op de Stadsring. Bij de aanhouding bleek de inzittende op weg te zijn naar de bioscoop waar de film die hij wilde bezoeken al snel zou beginnen. Na twee bekeuringen voor het rijden door rood licht en een voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs, kon hij zijn weg vervolgen.