Binnensticht, 12.10 uur

Utrecht 29-01-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Diverse verkeerscontroles

BILTHOVEN/ZEIST/DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op vrijdagmiddag 28 januari op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Op vrijdagmiddag hield de politie op de Leijenseweg in Bilthoven een scootercontrole. Hierbij werden in totaal 19 bromfietsen gecontroleerd, waarbij 16 maal proces-verbaal werd opgemaakt voor te hoog vermogen (7), geluid (6), gladde band (1), niet dragen van een helm (1) en het niet kunnen tonen van een certificaat (1).

Diezelfde middag werd op de Oranje Nassualaan in Zeist van 15.45 uur tot 16.45 uur gecontroleerd. Daarbij werd acht keer bekeurd vanwege het niet dragen van de gordel, drie maal vanwege niet handsfree mobiel bellen in de auto en negen maal vanwege overschrijding van de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 67 km/ u.

Ook in de middag is gecontroleerd op de Hoofdstraat in Driebergen-Rijsenburg. Daarbij werd bekeurd voor het niet dragen van de gordel (2), het onnodig voeren van mistlichten (2) en het overtreden van de toegestane snelheid (7).