Districten Stad Utrecht, 13.00 uur

Utrecht 30-01-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Auto te water

UTRECHT - Een 26-jarige man uit Hommerts en zijn 23-jarige bijrijder zijn zaterdagavond om 19.30 uur op de A2 nabij het knooppunt Oudenrijn met hun auto in het water gereden.

Vermoedelijk heeft de bestuurder de afslag Oog en Al te laat genomen en is hij in een slip geraakt. Beiden konden zelf uit de auto kruipen en kwamen met de schrik vrij. De bestuurder had last van zijn rug en is medisch onderzocht.

Te veel op

UTRECHT - Een 35-jarige man uit Utrecht is zaterdagavond om 21.00 uur op de Europalaan aangehouden wegens het rijden onder invloed. Politieagenten zagen hoe de man zijn auto parkeerde in de lengterichting over twee parkeervakken, uitstapte en wankel ter been wegliep. Hij werd verzocht te blazen en na een positieve uitslag meegenomen naar het bureau. Daar gaf een ademanalysetest 930 ug/l aan. Bovendien had de man een rij-ontzegging en bleek zijn auto niet verzekerd. Voor al deze feiten is proces-verbaal opgemaakt.

Ongeregeldheden voorkomen

UTRECHT - Dankzij optreden van politie, brandweer en organisatoren van de Kamasutrabeurs op het Jaarbeursplein zijn ongeregeldheden voorkomen. Surveillerende politieagenten werden op het parkeerterrein bij de Jaarbeurs aangesproken door bezoekers van de beurs die meldde dat het aantal bezoekers binnen tot problemen leidde. In overleg met de brandweer, de organisatie van de beurs en de Jaarbeurs werd besloten de entree stil te leggen en via de nooduitgang mensen naar buiten te laten gaan. Na een uur bleek de situatie weer onder de controle en konden de kassas weer open.

Verkeersongevallen

UTRECHT - Een 49-jarige vrouw uit Utrecht is zaterdagochtend om 11.00 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Van Zijstweg.

De vrouw reed over de Van Zijstweg richting de Truus van Lierlaan toen de auto die voor haar reed bij de inrit van de Jaarbeurs zijn auto keerde en met de voorkant van zijn auto de linkerzijde van het voertuig van de 49-jarige Utrechtse raakte. De vrouw raakte daarbij gewond aan haar voet en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen moesten worden weggetakeld.

Eerder op de ochtend om 7. 55 uur raakte een 26-jarige man uit Utrecht gewond toen hij op de rijksweg A2 voorbij de afslag Maarssen in de richting van Utrecht tegen een vangrail was aangereden. Door nog onbekende oorzaak reed de man achterop een voor hem rijdende auto die werd bestuurd door een 57-jarige man uit Nieuwegein, verloor de macht over het stuur en klapte tegen de vangrail. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Op zondagnacht om 01.18 uur heeft op de Van Zijstweg een ongeval plaatsgevonden, waarbij een aantal van de inzittenden letsel opliep. De auto die werd bestuurd door een 20-jarige man uit Amsterdam kwam na de Nelson Mandelabrug in een slip, vermoedelijk omdat hij moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto die aan het inhalen was. Het voertuig van de Amsterdammer draaide rond zijn as en kwam met de rechterzijde tegen een lichtmast tot stilstand. Vier van de inzittenden konden op eigen kracht uit de auto komen, een vijfde inzittende moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Twee van hen zijn met letsel aan hoofd en resp. nek naar het ziekenhuis overgebracht. De overige betrokkenen hadden lichte verwondingen als gevolg van rondvliegend glas.

Geboeid in auto

UTRECHT Een 20-jarige man uit Huizen heeft donderdagnacht geboeid in zijn auto doorgebracht. De man werd op donderdagavond omstreeks 23.00 uur op de parkeerhaven aan de Bevinlaan door drie nog onbekende mannen uit zijn auto getrokken en op de achterbank neergezet. Zijn armen werden op de rug vastgebonden en ook zijn benen werden geboeid. Hij moest met zijn hoofd naar beneden gaan zitten. Vervolgens werd een aantal persoonlijke eigendommen van hem afgenomen. De daders hebben enige tijd rondgereden en de man uiteindelijk achtergelaten bij een parkeerhaven op de Loggerstraat. Aanvankelijk lukte het de man niet het touw om zijn benen los te maken en heeft hij de nacht in zijn auto moeten doorbrengen. Pas in de ochtend lukte het hem uit de auto te stappen en heeft hij een voorbijganger gevraagd zijn handen te bevrijden. De politie heeft de zaak in onderzoek. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Bekende auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Een 39-jarige man uit Utrecht is zondagnacht om 2.15 uur op de Zeedijk aangehouden, nadat getuigen hadden gezien dat hij had ingebroken in een aantal autos op de Kaatstraat. Een getuige kon een goed signalement van de dader geven. Even later zag de politie de man op de Bemuurde Weerd Westzijde fietsen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De auto-inbreker bleek geen onbekende van de politie.

Winkeldief met pepperspray

UTRECHT Bij een 19-jarige vrouw uit Hellevoetsluis die probeerde bij een winkel in het Gildenkwartier een portable CD-speler zonder te betalen mee te nemen, werd bij insluiting een flesje pepperspray aangetroffen. De vrouw is meegenomen naar het bureau. Zij krijgt een winkelontzegging. Ook is proces-verbaal opgemaakt voor het in bezit hebben van pepperspray.