Politie Zaanstreek-waterland


Man met onbekende identiteit

De politie is op zoek naar de identiteit van een blanke man van ca. 75 jaar die zich in Leeuwarden bij een zorgcentrum heeft gemeld. Hij zegt uit Purmerend te komen, maar kan de politie geen informatie geven over zijn identiteit. Ook heeft hij geen id-bewijs bij zich.
De man meldde zich zaterdagavond rond 18.15 uur bij zorgcentrum Abbingahiem in Leeuwarden. Hij vertelde dat hij uit Purmerend was vertrokken en nu een kamer in Leeuwarden zocht. Hij vertelde dat hij verder geen familie meer had en momenteel in een soort pension te Purmerend woont. Het adres kon hij echter niet geven. De man maakt een vergeetachtige indruk en kan zich praktisch niets meer herinneren.

Het signalement van de man is als volgt (zie ook de twee foto's in bijlage!):

blanke man, leeftijd ca. 75 jaar, grijs achterover gekamd haar, lengte ongeveer 1.80 m. De man is gekleed in een geruit colbert met een zwarte pantalon, wit overhemd, bruine sokken en zwarte schoenen. Hij draagt een lange donkerbeige regenjas. Om zijn linkerpols draagt hij een horloge, merk Ancre Quarts met een zwart polsbandje. In zijn binnenzak heeft de man een brillenkoker (van Groeneveld Dordrecht) met daarin een leesbril.
De politie vraagt bij herkenning van de man om contact op te nemen met politie Zaanstreek-Waterland via 0900 - 8844.

13:26 28-JAN-05
loc.: PURMEREND, TILBURYSTRAAT
Man aangehouden bij burenconflict
De politie heeft vrijdagmiddag een 34-jarige bewoner aangehouden, omdat hij zijn 46-jarige onderbuurman in het gezicht had geslagen. Het slachtoffer hield hier een dikke, bebloede lip aan over. De irritaties tussen de buren komen voort uit een al langer durend conflict over geluidsoverlast. Na verhoor van de verdachte, het slachtoffer en zijn vrouw voerde een politieman een bemiddelend gesprek met hen. Hierbij bleek het conflict op veel misverstanden te berusten en maakten de betrokkenen afspraken met elkaar. Bovendien bood de verdachte zijn excuses aan en gaf hij aan de medische kosten van zijn buurman te willen vergoeden.

01:12 29-JAN-05
loc.: OOSTZAAN, AMBACHT
Politie onderzoekt inbraak in bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben nog onbekende daders in gebroken bij een bedrijf aan het Ambacht. In de kantoorruimte van het bedrijf hebben de daders flink huisgehouden en alles overhoop gehaald. De precieze schade is nog niet bekend, maar in ieder geval werd een aantal beeldschermen van computers gestolen. De technische recherche doet sporenonderzoek.

02:17 29-JAN-05
loc.: ZAANDAM
Politie schrijft PV's uit aan horeca-zaken
In het kader van het horecaconvenant controleert de politie op uitgaansavonden diverse horecagelegenheden. In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen twee cafés een proces verbaal voor het schenken van alcohol zonder Drank- en Horecawet-vergunning. Ook liet de politie een aantal horecagelegenheden onmiddellijk sluiten en ontruimen omdat zij na sluitingstijd nog open waren en er nog volop gasten aanwezig waren. Naast de aangezegde processen verbaal zal een en ander een vervolg krijgen via de horeca-coördinator van de politie.

04:44 29-JAN-05
loc.: ZAANDAM, LOBELIUSSTRAAT
Dronken bestuurder zonder rijbewijs aangehouden
De politie heeft een 23-jarige man uit Zaandam aangehouden voor het besturen van een auto onder invloed van alcohol. De man bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Na een telefonische melding over een auto die meerdere keren met hoge snelheid door de Lobeliusstraat was gereden, troffen agenten de auto met het betreffende kenteken op een parkeerplaats aan. De persoon in de auto zat op de passagiersstoel en beweerde niet te hebben gereden. Hij stonk naar alcohol en sprak met dubbele tong. Toen de agenten hem - terwijl ze hem vanaf een afstandje in de gaten hielden - even later weg zagen rijden konden ze hem op heterdaad aanhouden.

08:20 29-JAN-05
loc.: ASSENDELFT, VAARTDIJK
Auto tegen boom na inhaalmanoeuvre
Een 24-jarige man uit Almere is zaterdagmorgen bij een auto-ongeluk gewond geraakt. De man reed als vierde auto op rij over de Vaartdijk. De twee auto's voor hem haalden de voorste auto in. In een onoverzichtelijke bocht ging ook de 24-jarige bestuurder inhalen. Hij zag een tegemoetkomende vrachtwagen te laat, moest uitwijken en kwam tot stilstand tegen een boom in de berm. Hij is met nekletsel per ambulance naar het Zaans Medisch Centrum vervoerd.
De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de vrachtwagen die na het ongeluk doorreed en naar eventuele andere getuigen die de politie nog niet heeft gesproken. Politie Zaanstreek-Waterland, 0900-8844.

13:32 27-JAN-05
loc.: JISP, JISPERPAD
Politie zoekt getuigen afvaldumping in Jisp
In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 januari hebben nog onbekende personen afval gedumpt op het Jisperpad te Jisp. De dumping bestond uit ongeveer 40 vuilniszakken met daarin afval afkomstig van een hennepkwekerij: lege zakken potgrond, hennepplantresten, bewateringsslangen, enzovoort. De politie verzoekt eventuele getuigen van deze afvaldumping te bellen met wijkteam Wormer/Wormerveer via 0900-8844.

22:43 29-JAN-05
loc.: ZAANDAM, JAN BRINKMANSTRAAT
Bromfietser gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding tussen een bromfiets en een auto is de bestuurder van de bromfiets gewond geraakt. De 32-jarige man uit Zaandijk reed op zijn bromfiets zonder verlichting over de Burgemeester ter Laanstraat. Bij kruising met Jan Brinkmanstraat verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 37-jarige automobilist uit Zaandam.
Het slachtoffer werd met letsel aan zijn schouder per ambulance naar het Zaans Medisch Centrum vervoerd. De bromfiets was rondom beschadigd en de auto had deuk en lakschade aan de linkerkant.

23:30 29-JAN-05
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Politie houdt 'gezochte' man aan
De politie heeft op de Koemarkt een 26-jarige man uit Edam aangehouden waarvan ze wisten dat hij nog 58 dagen celstraf moet uitzitten. Agenten die zich bezighielden met het horecatoezicht zagen de man in de deuropening van een café. Toen de 26-jarige de politie zag, vloog hij snel naar binnen. Maar de agenten hielden hem binnen aan en brachten hem over naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten.

01:00 30-JAN-05
loc.: WIJDEWORMER, A7
Vrouw met schrik vrij bij eenzijdige aanrijding op A7
Een 25-jarige vrouw uit Purmerend is met de schrik vrijgekomen toen zij in de nacht van zaterdag op zondag een eenzijdige aanrijding veroorzaakte op de A7. Zij reed in de richting van Purmerend toen zij ter hoogte van Wijdewormer aan de rechterzijde de berm raakte. Toen zij terugstuurde, raakte zij in een slip en reed tegen de vangrail aan de linkerzijde aan. De auto raakte rondom beschadigd en werd weggesleept door een takelbedrijf. De vrouw had geen alcohol gedronken. Zij verklaarde dat zij last had gehad van de verlichting van andere auto's.

07:39 30-JAN-05
loc.: PURMEREND, GASINJETSTRAAT
Auto gestolen bij woninginbraken
Nog onbekende daders hebben in de nacht van zaterdag op zondag op drie adressen in de Gasinjetstraat ingebroken. Zij kwamen binnen door diverse sloten te forceren. Bij een van de woningen bleef het bij een poging tot inbraak, maar uit de andere twee woningen stalen de daders onder andere een aantal mobiele telefoons. Bij een van de woningen vonden de daders de autosleutels en werd ook de auto gestolen die voor het huis stond. De politie doet onderzoekt sporen en doet buurtonderzoek.


---- --