Politie Zuid-Holland-Zuid

30/1 weekendberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

30-01-2005 - persberichten district II

VERDACHTE BEROVING AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Vrijdagavond 28 januari is een 19-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op verdenking van de gewelddadige beroving van een 68-jarige plaatsgenoot op 18 januari 2005. Het slachtoffer reed op zijn fiets toen hij ter hoogte van het Wilgenplein met een fles op zijn achterhoofd geslagen werd en beroofd werd van zijn portefeuille. Hierbij raakte de man gewond aan zijn hoofd. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

VERNIELING
LEERDAM Vrijdagavond 28 januari is een 16-jarige jongen uit Leerdam aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit op het station. De verdachte was samen met twee andere jongens op het station toen de ruit vernield werd. De jongens werden gezien door een getuige die de politie waarschuwde en achter de jongens aanging. Op zijn aanwijzen konden de drie aangesproken worden door de politie. Toen bleek dat de 16-jarige verantwoordelijk was voor de vernieling, werd hij aangehouden. Hij is na verhoor op vrije voeten gesteld.

AANHOUDINGEN STRAATRACE
SLIEDRECHT Zaterdag 29 januari omstreeks middernacht heeft de politie een einde gemaakt aan een straatrace op de Prisma. Surveillerende agenten zagen autos met hoge snelheid rijden en gingen er achteraan om de bestuurders aan te spreken. Eén van de autos reed een loods in en de loods werd gesloten. Uit de loods kwam een groep van 15 tot 20 personen. Twee van hen, een 22-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam en een 24-jarige man uit Gorinchem, werden aangehouden omdat zij mogelijk te maken hadden met de straatrace en daarmee gevaar voor de overige weggebruikers veroorzaakten. Hierop keerde de groep zich tegen de agenten die, gezien de grimmige stemming, assistentie van andere collegas vroegen en kregen. Een 21-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam werd aangehouden omdat hij agenten beledigde en bedreigde, een 20-jarige man uit Giessenburg werd aangehouden omdat hij weigerde weg te gaan ondanks dat agenten hem meerdere malen gevorderd hadden dat te doen. De 22-jarige en de 24-jarige man zijn kort na hun aanhouding weer op vrije voeten gesteld. Later die nacht werd ook de 50-jarige vader van de 20-jarige verdachte aangehouden omdat hij op intimiderende wijze trachtte een agent te overtuigen van diens ongelijk betreffende de aanhouding van zijn zoon. De man gedroeg zich dermate bedreigend dat de agent zich genoodzaakt voelde peperspray te gebruiken. De man werd aangehouden en werd later die dag weer vrijgelaten. Ook de 20- en 21-jarige man mochten na verhoor in de loop van de ochtend het politiebureau verlaten. De politie stelt een onderzoek in.

MISHANDELING
ALBLASSERDAM Zaterdagmorgen 29 januari is een 23-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer en de verdachte kregen op de Dam onenigheid met elkaar en gingen met elkaar op de vuist. Hierbij gebruikte de verdachte een glasscherf, waarmee hij het slachtoffer in het gezicht stak. Het slachtoffer werd opgevangen door ambulancepersoneel, de verdachte vertrok naar huis. Daar werd hij later die nacht aangehouden. Hij is gehoord en inmiddels in verzekering gesteld.

VROUW GEWOND (aanvullend bericht 29 januari)
ALBLASSERDAM Vrijdagavond 28 januari omstreeks 21.00 uur is een 45jarige Alblasserdamse gewond geraakt aan haar hoofd toen zij door nog onbekende oorzaak met haar fiets ten val kwam op de Blokweersingel. De vrouw werd in versufte toestand en hevig bloedend aangetroffen door buurtbewoners. Omdat ze één en ander niet vertrouwden, waarschuwden zij naast een ambulance ook de politie. Gezien de aard van de verwondingen stelde de politie ter plaatse een onderzoek in. Aanwezige getuigen en het slachtoffer zelf konden geen duidelijkheid verschaffen over de toedracht van het ongeval. Het slachtoffer heeft last van geheugenverlies. Inmiddels is het verdwenen tasje van de vrouw gevonden en wordt een straatroof niet waarschijnlijk geacht.