Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (30/1)

OOSTERHOUT NB, 30 januari 2005

Oosterhoutse politie achterhaalt zes jeugdige eieren gooiers

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagavond 6 jongens in de leeftijd variërend van 13 tot 17 jaar achterhaald die enkele tientallen eieren gegooid hebben tegen woningen aan de Tijmhof en omgeving. Een van de jongens was herkend door een buurtbewoner waarna de agenten ook de andere betrokkenen achterhaalden. De jongens hadden op het winkelcentrum Arkendonk drie dozen eieren gekocht. Hiermee waren ze de wijk ingegaan en hadden met zijn zessen diverse woningen bekogeld. Bij een drietal woningen waren ze meerdere keren terug gegaan om de ramen te bekogelen. Ze waren op het idee gekomen omdat volgens hen een van de gedupeerden de moeder van een van de jongens een keer had uitgescholden. De politie heeft gesprekken gevoerd met de ouders van de jongens, zij gaven aan veel spijt te hebben. Over een vervolgtraject, mogelijk bureau Halt, zal nog nader overleg gevoerd worden.

Man uit Raamsdonk aangehouden voor belediging agenten

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 03.10 uur op de Markt een 22-jarige inwoner van Raamsdonk aangehouden die het nodig vond agenten uit te schelden voor lamlullen en kutwouten. Bij zijn verhoor verklaarde dat hij zich nergens schuldig aan had gemaakt. Na zijn vrijlating bleef hij bij het bureau nog een nadere verklaring eisen. De politie maakt proces-verbaal op.

Kapper gedupeerd door inbraak

OOSTERHOUT: Een kapper met een zaak aan de Tempelierstraat is het slachtoffer geworden van een inbraak in zijn zaak. Vannacht kwam hij omstreeks 05.15 uur bij zijn zaak en zag een grote ravage bij de buitendeur. Met een steen hebben de dieven de ruit ingegooid, waarna zij door de ontstane opening naar binnen zijn geklommen. Er is een geldbedrag uit de kassa gestolen. Ook zijn een tiental shampoos en andere artikelen gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze inbraak.

Politie pakt met hulp van burgers twee vandalen op

WERKENDAM: Een 17 jarige en een 19 jarige inwoner uit Werkendam zijn zaterdagavond omstreeks 22.30 uur, door burgers aangehouden nadat ze in een tuin vernielingen aangericht hadden. De jongelui hadden op de Vissersdijk een aantal tegels uit het fietspad gehaald en daar een sleuf in gegraven. Toen ze in een plantsoen een kruis aan het graven waren, werden ze aangehouden door twee burgers. De spades waarmee ze aan het graven waren, hadden ze uit een open laadbak van een vrachtauto gehaald. Na verhoor zijn beide jongens heengezonden. Proces-verbaal zal opgemaakt worden.

Verkeersongeval met letsel

WIJK EN AALBURG: Een 31 jarige inwoner uit Wijk en Aalburg reed vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 01.00 uur, over de Polstraat komende uit de richting Genderen. Doordat hij niet voortdurend zijn voertuig onder controle had raakte hij met de linkerwielen bij een wegversmalling het trottoir. Hierdoor reed hij twee paaltjes uit de grond, werd zijn auto gelanceerd over een afstand van ongeveer 30 meter en kwam tot stilstand tegen de voorgevel van een woning. De brandweer heeft het ambulancepersoneel geassisteerd bij het bevrijden van het beknelde slachtoffer. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak woning

WAALWIJK: Bij een woning aan de Betsy Perkstraat is overdag (zaterdag) ingebroken. Door het openbreken van een raam hebben de daders toegang verkregen tot de woning. Mogelijk dat de daders gestoord zijn door de thuiskomende bewoner. Er is niets uit de woning weggenomen.

Aanrijding materieel auto/scooter

WAALWIJK: Op zaterdag, omstreeks 16.30 uur, reed een 15 jarige inwoner uit Waalwijk, zonder helm op een onverzekerde bromfiets en niet in het bezit van een bromfietscertificaat, op een scooter. De jongen had van zijn ouders geen toestemming om op de scooter te rijden. Op de Blyde Incomstenlaan, wilde hij linksaf de Crispijnstraat en meteen weer rechtsaf de Tweede Zeine gaan berijden. Hierbij raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam in aanrijding met een geparkeerd staande personenauto. Tegen de jongen zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Politie betrapt twee rijders onder invloed in Waalwijk

WAALWIJK: Een 23 jarige inwoner uit Drunen is vannacht, de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.50 uur gecontroleerd op de Groenewoudlaan. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol gedronken had. Uitslag ademanalyse is onbekend. De man heeft een rijverbod van drie uur gekregen. Een 46 jarige inwoner uit Waalwijk werd omstreeks 3.30 uur gecontroleerd op de Noorder Parallelweg. Uitslag ademanalyse 1,2 promille. De bestuurder kreeg en rijverbod voor de duur van 5 uur. De man heeft een transactie aangeboden gekregen.

Inzittenden auto schrikken van klap tegen voorruit

LOON OP ZAND: Een echtpaar uit Waalwijk is gisteravond omstreeks 22.40 uur flink geschrokken toen zij in hun auto over de Midden Brabantweg reden. Terwijl zij onder een viaduct doorreden hoorden zij een harde klap tegen de voorruit van de auto. De bestuurster, een 30-jarige vrouw uit Waalwijk zette de auto aan de kant, waarna haar 35-jarige man via zijn GSM onmiddellijk de politie belde. De politie stelde direct met diverse eenheden een onderzoek in de omgeving in en achterhaalde een groep jongens die met een speurtocht bezig waren. Een van de jongens, een 13-jarige jongen uit Waalwijk, gaf toe dat hij, naar eigen zeggen, een wine gum naar beneden had gespuugd. Hij dacht wel dat hij een auto geraakt had omdat hij een tik had gehoord. De auto van de Waalwijkers blijkt niet beschadigd te zijn. Er zat wel een plek op de voorruit die schoongepoetst kon worden. De Waalwijkers beraden zich nog over een eventuele aangifte mede vanwege de signaalfunctie die hiermee naar de jongeren kan uitgaan. Zij betwijfelen overigens, vanwege de klap dat het inderdaad om een wine gum zou zijn gegaan. Ter plaatse is niets meer aangetroffen.

Auteur: Willem van Hooijdonk