Politie Zeeland


Z-634-2005 Imitatiewapens in beslaggenomen

Tijdens een snuffelmarkt in de Vlaanderenhal in Sas van Gent heeft de politie zondagmiddag imitatiewapens in beslaggenomen.
De nepwapens, 10 balletjespistolen en 9 laserpistolen, werden te koop aangeboden door een 39-jarige Belg. De man werd ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Uit verhoor bleek dat hij in zijn stand ook nog 2 geheime wapens te koop had staan, dit waren wandelstokken met daarin een degenstok. Ook deze werden in beslaggenomen.


Z-635-2005 Woningbrand in Hulst
In een woning aan de Zandstraat in Hulst is zondagmiddag rond 14.40 uur brand ontstaan.
De bewoners waren in afwachting van de komst van de brandweer zelf begonnen met het blussen van de brand. De brandweer kwam met een bluswagen en een ladderwagen ter plaatse om de brand af te blussen. Vermoedelijk is de brand ontstaan tussen het plafond door uitstralende hitte van de schoorsteenpijp.


W-636-2005 Poging diefstal scooter
Een groepje jongelui heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee Middelburgse jongens van 16- en 17 jaar mishandeld in een poging de scooter waarop ze reden af te pakken.
Beide jongens reden rond 02.15 op een scooter door het fietstunneltje bij het station in Middelburg. Aan de kant van de Segeersweg werden ze opgewacht door een groepje van 4 personen. Een van de jongens uit het groepje kwam op hen toegelopen en sloeg met kracht op het gezicht van de 17-jarige jongen die achter op de scooter zat. Hij viel van de scooter op de grond en werd daarna door twee andere jongens geslagen en geschopt. Zijn 16-jarige vriend was met de scooter ten val gekomen en werd eveneens mishandeld. Vervolgens probeerde een van de aanvallers de scooter weg te nemen wat mislukte doordat beide Middelburgers kans zagen op hun scooter weg te vluchten. De 17-jarige jongen liep bij de mishandeling een afgebroken tand en een gescheurde lip op en diverse pijnlijke plekken op zijn lichaam. Zijn 16-jarige vriend liep bij de mishandeling een blauw oog op.


W-637-2005 Aanrijding in Middelburg
Zondag rond 14.45 uur raakten bij een aanrijding in Middelburg twee personenauto's beschadigd.
Een 81-jarige automobilist uit Goes reed over de Oude Kleverskerkseweg en verleende op de t-splitsing met de Veerseweg geen voorrang aan een 39-jarige automobiliste uit de gemeente Veere. Er was alleen materiële schade.