International Film Festival Rotterdam

34th International Film Festival Rotterdam
26 januari - 6 februari 2005

PERSBERICHT 24 januari 2005

SUBMISSION niet op het International Film Festival Rotterdam

De film SUBMISSION van Theo van Gogh zal niet worden vertoond tijdens het Rotterdam Film Parliament, een besloten festivaldebat voor (inter-)nationale festivalgasten op zondag 30 januari 2005. Het festival respecteert het besluit dat de rechthebbende, Column Producties, hierover heeft genomen.

Column Producties heeft hierover de volgende verklaring opgesteld: "Column Producties heeft besloten SUBMISSION niet ter beschikking te stellen voor vertoning tijdens het International Film Festival Rotterdam. Het festival had voorgesteld SUBMISSION te vertonen als onderdeel van het Rotterdam Film Parliament op zondagmiddag 30 januari. Het besluit SUBMISSION niet ter beschikking te stellen is genomen op basis van veiligheidsadviezen. Uit de aard der zaak kunnen we daar geen verdere mededelingen over doen, behalve dat ons is aangeraden voorzichtig om te springen met een vertoning zoals in Rotterdam bedoeld. Het betreffende advies is voor Column voldoende reden om van vertoning af te zien. We wensen namelijk niet het geringste risico te nemen met wie maar bij Column en Theo van Gogh betrokken was of is. In de ogen van Column zal het uitblijven van een vertoning het debat in Rotterdam overigens niet in de weg staan; tot 2 november heeft iedereen de film kunnen bekijken, en velen hebben dat ook gedaan. Iedereen weet waar SUBMISSION over gaat, en de tekst is vrij beschikbaar."

Het Rotterdam Film Parliament is deze festivaleditie gewijd aan de vrijheden en verantwoordelijkheden van filmmakers. Het debat, uitsluitend toegankelijk voor geaccrediteerde festivalgasten, heeft plaats op zondag 30 januari van 15.00 tot 17.00 uur in het Oude Luxor. Gasten zijn onder meer schrijver Geert Mak en de filmmakers Goran Paskaljevic (Servië en Montenegro/Frankrijk), Ilya Khrzhanovsky (Rusland) en Garin Nugroho (Indonesië).

(einde persbericht)

Noot aan de redactie:

Informatie: IFFR Press Office (Bert-Jan Zoet/Gert-Jan Bleeker), tel. 010-8909090, email: press@filmfestivalrotterdam.com


- - - - - - - - - - - - - - - - - -
International Film Festival Rotterdam
Press Department:
Bert-Jan Zoet, Press Officer
Gert-Jan Bleeker, Assistent Press Officer
Willemijn Steentjes, Press Accreditations
Jeppe Kleyngeld, Press Office Intern

P.O. Box 21696
3001 AR ROTTERDAM
The Netherlands

tel + 31 10 890 90 90
fax + 31 10 890 90 91
email press@filmfestivalrotterdam.com
http://www.filmfestivalrotterdam.com

IFFR 2005: Wed, Jan. 26 - Sun, Febr. 6, 2005


---
Message created at: Mon, 24 Jan 2005 18:49:39 +0100 Message sent by: press@filmfestivalrotterdam.com Message served by: Filmfestivalrotterdam.com, the Netherlands
---