TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-01-2005

Televisie
HALLO BELGIË!
Uitzending zondag 30 januari 2005
Nederland 2 - 21.00 uur

NIEUWE COMEDYSERIE HALLO BELGIE!

Vanaf zondag 30 januari brengt de TROS een nieuwe comedyserie met de titel HALLO BELGIË!. In deze 13-delige Vlaamse comedy staat het leven van brouwer Roger van Mechelen centraal.

Van Mechelen heeft met hard werken een bierimperium opgebouwd en is er ontzettend trots op afnemers over het hele land te hebben. Eén uitzondering hierop is de provincie Limburg. Om een onduidelijke reden moeten de Limburgers zijn bier niet, en dat steekt bij de Antwerpenaar. Roger, een norse, veeleisende, conventionele en gierige man, maakt het leven van zijn dochter Charlotte en Limburgse schoonzoon in spe Julian er niet makkelijker op als hij de jongen verantwoordelijk houdt voor de weigering van de Limburgers om zijn bier te drinken.

De Hollandse buren Ko en Tetske willen als echte Nederlanders een optimale band met hun buurman Roger en komen te pas, en eigenlijk altijd te onpas, bij hem binnenvallen. En steeds met dezelfde overenthousiaste begroeting: "Hallo België".

In de eerste aflevering van HALLO BELGIË! heeft Roger van Mechelen zijn huishoudster ontslagen. Hierdoor zit hij dik in de problemen want hij verwacht hoog bezoek. Net op dat moment meldt Marta zich aan. Roger neemt haar zonder pardon in dienst als huishoudster. Ko en Tetske, de Nederlandse buren, hebben alles op de voet gevolgd en besluiten even kennis te maken. Ze voelen zich in de villa van Roger als een vis in het water en verkennen zonder enige gene alle ruimtes. Hun hondjes laten ze in de keuken achter. Ondertussen keert Charlotte, de enige dochter van Roger, terug van een wereldreis en heeft een verrassing meegebracht...

Rolverdeling HALLO BELGIË!:
Roger van Mechelen - Frank Aendenboom
Marta - Simonne Peeters
Charlotte - Bianca Vanhaverbeke
Julien - Gunter Reniers
Tetske - Lone van Roosendaal
Ko - Peter Bolhuis